Βρίσα 12 Ιουνίου 2017-12 Ιουνίου 2019: Δύο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό
12 Ιουνίου 2019
Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στο νομό Χίου ο Ν. Μηταράκης
12 Ιουνίου 2019

Κυκλοφοριακά μέτρα στο λιμάνι, ολοκληρωμένη πρόταση από Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Τις προτάσεις για τα Μέτρα κυκλοφορίας για το λιμάνι της Χίου κατά τη θερινή περίοδο παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου η Λιμενάρχης Ειρήνη Αργύρη· επισημαίνοντας ότι οι υπηρεσίες θα εφαρμόσουν με αυστηρότητα τα μέτρα, ειδικά στο σημείο της απαγόρευσης στάσης επί της Λεωφόρου Αιγαίου.
Εκτός της μονοδρόμησης της παραλιακής οδού, σημείωσε επίσης την ανάγκη να τεθεί ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χιλιόμετρα την ώρα.
Σε ότι αφορά το κλείσιμο του ενός ρεύματος κυκλοφορίας, από βορρά (οδός Λάδης) προς Νότο (οδό Κοκάλη), θα ισχύσει καταρχήν τις ώρες 9.00 μ.μ. – 1.00 π.μ. για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα αφού δοθεί η σχετική άδεια από το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Οι προτάσεις του Λιμεναρχείου, που όπως επισημάνθηκε θα είναι σημαντικό να είναι σε ισχύ μέχρι να ολοκληρωθεί το master plan του λιμανιού, προβλέπουν ρύθμιση της στάσης- στάθμευσης στην οδό Νεωρείων καθώς και απόδοση σε χρήση του χώρου απέναντι από το Λιμεναρχείο Χίου που παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε για προσωρινή διαμονή των προσφύγων, πάντα σε συνάρτηση με τις ώρες άφιξης-αναχώρησης των πλοίων της γραμμης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος τoυ Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Κέφης τόνισε την ανάγκη οι στάσεις στάθμευσης να είναι για λίγες ώρες και να μην καταλαμβάνουν τις λίγες έτσι και αλλιώς θέσεις, οχήματα πολιτών που για μέρες απουσιάζουν εκτός Χίου.

Μοιράσου το άρθρο: