Κοντά στους μαθητές του Άη Στράτη Το Κέντρο Πρόληψης «Πολιόχνη»
23 Μαΐου 2019
Χιακή Συμπολιτεία: άρθρο των νυν συμβούλων για τη στάση της παράταξης και κατά των ρατσιστικών λογικών
23 Μαΐου 2019

ΛΑΣ Δήμου Χίου: μέτωπο απέναντι σε ρατσισμό, ξενοφοβία- ανεβάζει τους προεκλογικούς τόνους

Μοιράσου το άρθρο:

“Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ!”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ΛΑΣ, και ξεκαθαρίζει ότι η συμμετοχή υποψήφιων της παράταξης στο ίδιο πάνελ με εκπροσώπους συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης στο Δήμο Χίου δεν νομιμοποιούν τις ρατσιστικές φωνές.
Η ΛΑΣ, με υποψήφιο Δήμαρχο το Μάρκο Σκούφαλο, στρέφεται κατά της δημοτικής παράταξης «Χίος Μπροστά» του Γιάννη Καραβασίλη, απαντώντας σε άρθρο τοπικής ιστοσελίδας. Ανεβάζει έτσι τους τόνους και θυμίζει τι είχε ειπωθεί για το προσφυγικό πριν τις εκλογές, αφού στην προεκλογική περίοδο το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων έχει ρίξει τους τόνους για το ζήτημα που ήταν στην ημερήσια διάταξη με αρνητικό αντίκτυπο για το νησί ειδικά μετά τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.

«…Ποτέ δε δώσαμε ασυλία σε αυτές τις φωνές, ποτέ δεν τις ανεχτήκαμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία, ποτέ δεν κάναμε πίσω από τις αρχές μας στην υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των προσφύγων –μεταναστών, είτε απέναντι στο φασιστικό εσμό, που έφτυνε, έβριζε και απειλούσε, είτε προσπαθούσε τα παιδιά τους να μείνουν έξω από τις εκπαιδευτικές δομές», τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση.
Θυμίζει δε πως ήταν η μόνη παράταξη που κατήγγειλε «την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές της παράταξης του κ. Καραβασίλη” δηλώνοντας «…ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους δημότες μας να γυρίσουν και σε αυτούς την πλάτη˙ να γυρίσουν την πλάτη στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία».
Συνεχίζοντας η ΛΑΣ Δήμου Χίου σημειώνει ότι ήδη έχει καταγγείλει την παράταξη του κ. Καραβασίλη ως «…συνέχεια της ρατσιστικής και ξενοφοβικής Παγχιακής επιτροπής…», (η οποία εμφανίστηκε το 2016 στα τοπικά δρώμενα με αίτιο το προσφυγικό) και σημειώνοντας ότι η αστική δημοκρατία είναι αυτή που επιτρέπει να ακούγονται ακραίες φωνές, καταλήγει:
“… Από κει και πέρα αυτές τις φωνές και παρουσίες πρωτίστως τις νομιμοποιεί η ίδια η αστική δημοκρατία σε Ελλάδα και Ευρώπη, που παρέχει άσυλο και στους κατ’ εξοχήν φασίστες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με το να μετέχουν στο αστικό κοινοβούλιο, στις Ευρωεκλογές κλπ, γιατί ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού, το μαντρόσκυλό του.
Αυτή η αστική δημοκρατία επιτρέπει να είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του κ. Καραβασίλη η γνωστή με το post στο Facebook, «Στον πάτο· έτσι θα καταλάβουν ότι δεν πρέπει να‘ρχονται», αντί να έχει περάσει το κατώφλι της δικαιοσύνης η ίδια και άλλοι.
Κλείνοντας, αναφέρει η παράταξη του Μ. Σκούφαλου, καλούμε τους δημότες μας για άλλη μια φορά να καταδικάσουν με την ψήφο τους και να απομονώσουν την παράταξη «Χίος Μπροστά» που παρέχει προστασία και κάλυψη στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία, να καταδικάσουν και όλες τις παρατάξεις του αστικού τόξου, που ανέχονται αυτές τις φωνές και, που για να μαζέψουν ψήφους, ανοίγουν την αγκαλιά τους και σε καταδικασμένους με τον αντιρατσιστικό νόμο να περιδιαβαίνουν στα περίπτερά τους”, καταλήγει η ΛΑΣ Δήμου Χίου.

Μοιράσου το άρθρο: