Συναντήσεις “Δικτύου Πολιτών Χίου” με φορείς
2 Απριλίου 2019
Προστασία των δημόσιων ΕΠΑΛ ζητά η ΕΛΜΕ Χίου, βολές κατά Ιδιωτικού ΕΠΑΛ
3 Απριλίου 2019

«Let’s Do It Greece» με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου συμμετέχει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην πανελλήνια εθελοντική δράση «Let’s Do It Greece» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.
Με κοινό σύνθημα «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα» και με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και την διάδοση του εθελοντισμού, το Κεντρικό Λιμεναρχείο προσκαλεί τους πολίτες για ενεργή συμμετοχή.
Στα πλαίσια της δράσης αυτής και κατόπιν πρωτοβουλίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Δήμο Χίου, το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού», το σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων, το σύλλογο επαγγελματιών αλιέων, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης , την εθελοντική ομάδα ΛΕΦΕΔ και στελέχη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου αλλά και από τους Λιμενικούς σταθμούς Καρδάμυλων και Μεστών για καθαρισμούς παραλιών, εγκαταστάσεων ακόμα και υποβρύχιων καθαρισμών σε λιμανάκια.


Συγκεκριμένα:

  1. Το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού» θα επιληφθεί τον καθαρισμό του ναυτικού ομίλου Χίου.
  2. Ο σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων θα αναλάβει τον καθαρισμό και ευπρεπισμό του νότιου λιμενοβραχίονα Χίου (κόκκινος φανός).
  3. Ο σύλλογος επαγγελματιών αλιέων θα αναλάβει τον καθαρισμό και τη διευθέτηση του χώρου τη ιχθυόσκαλας.
  4. Η εθελοντική ομάδα ΛΕΦΕΔ θα αναλάβει τον υποβρύχιο καθαρισμό του Λιμένα της Αγίας Ερμιόνης.
  5. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) σε συνεργασία με στελέχη Κ.Λ. Χίου θα αναλάβουν τον καθαρισμό ακτών και τη μεταφορά των απορριμμάτων με τα σκάφη τους, όπου είναι δυνατόν και σε συνεργασία με ομάδες ξηράς.
  6. Ομάδα λιμενικών από το Λιμενικό σταθμό Μεστών σε συνεργασία με το σωματείο Ναυτεργατών Μεστών θα επιληφθούν τον καθαρισμό και ευπρεπισμό του Λιμένα Μεστών.
  7. Ομάδα λιμενικών από το Λιμενικό σταθμό Καρδαμύλων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς θα επιληφθούν τον καθαρισμό του Λιμένα Καρδαμύλων.
  8. Το 1ο σύστημα προσκόπων Χίου θα αναλάβει τον καθαρισμό της ακτής «Κοντάρι».
  9. Επίσης το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου θα αναλάβει εντός Απριλίου τρέχοντος έτους την εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου του καθώς και του χώρου της γεφυροπλάστιγγας έναντι Λιμεναρχείου σε συνεργασία με Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου (ΔΛΤΧ).

Μοιράσου το άρθρο: