5 βάρκες με 250 πρόσφυγες και μετανάστες στη Σκάλα Συκαμιάς
1 Οκτωβρίου 2019
Αεροδρόμιο Χίου: Εντός των ημερών τεύχη δημοπράτησης για την μετατόπιση παραλιακής οδού
1 Οκτωβρίου 2019

Master plan λιμανιού, εφικτές και υλοποιήσιμες παρεμβάσεις αναζητούν Δήμος και Περιφέρεια

Μοιράσου το άρθρο:

«Καταλήγουμε σε μια οριστική σκέψη για το πώς μπορεί να είναι το master plan του λιμανιού έτσι ώστε να προχωρήσουμε και να μπορέσουμε να πάρουμε και τις εγκρίσεις», τόνισε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σχετικά με την τεχνική σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο Χίου.
«Έχουν μπει επί τάπητος τα κρίσιμα θέματα για τον τόπο μας», τόνισε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης τονίζοντας το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει με την Περιφέρεια και με τον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη. «Το master plan έχει καθυστερήσει, στόχος είναι να τρέξει το συντομότερο δυνατό με εφικτές και υλοποιήσιμες παρεμβάσεις» και σε σχέση με το οικονομικό, πρόσθεσε.
Στην τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο, εκτός του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Χίου, συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Λευτέρης Παπαλάνης.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, «πρωταρχικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το masterplan για το λιμάνι για το οποίο διαπιστώθηκε καθυστέρηση και αποφασίστηκε η ταχύτατη ενεργοποίηση των απαιτούμενων μηχανισμών ούτως ώστε να προχωρήσει το συγκεκριμένο σοβαρό θέμα.
Επιπροσθέτως, επί τάπητος τέθηκε ακόμα μία φορά το μείζον θέμα της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης που επιβαρύνει τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, διαμορφώνοντας με την αλματώδη αύξηση των μεταναστευτικών ροών μία ολοένα και πιο επικίνδυνη κατάσταση».

Μοιράσου το άρθρο: