Ένα υπαίθριο μουσείο γεννιέται στη Δυτική Λέσβο
23 Οκτωβρίου 2020
Σε βελτιωμένο επίπεδο Λέσβος και Σάμος στον υγειονομικό χάρτη – Ποια μέτρα ισχύουν
23 Οκτωβρίου 2020

Μαζικά τεστ και κλείσιμο του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ ζητά η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ

Μοιράσου το άρθρο:

“Τα απανωτά κρούσματα στη Χίο όπως στο Νοσοκομείο, τη ΒΙΑΛ, την αστυνομία, το Δήμο, εκθέτουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση η οποία εξακολουθεί να μην λαμβάνει τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια επικίνδυνη κατάσταση για τους κατοίκους με σοβαρό ενδεχόμενο να γίνει ανεξέλεγκτη.
Τώρα χρειάζεται άμεσα να πραγματοποιηθούν μαζικά δωρεάν τεστ σε όλους τους χώρους, σε εργαζόμενους, κατοίκους, όσους είχαν σχέση με την εμφάνιση των κρουσμάτων”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού που σημειώθηκαν στο νησί.


Να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή, για 2η μέρα, πραγματοποιούνται rapid tests στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και μέχρι το μεσημέρι, σε ένα σύνολο 110 δειγμάτων μεταξύ προσφύγων και μεταναστών εντοπίστηκαν 11 άτομα με κορονοϊό, ενώ ευτυχώς στα 35 δείγματα από εργαζόμενους όλα ήταν αρνητικά.

Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, επιρρίπτει ευθύνες επίσης στην Κυβέρνηση, γιατί όπως λέει “η κυβέρνηση εξακολουθεί να μη λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο όπως η στελέχωση των δομών υγείας στο νησί, πρώτα και κύρια στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, που επανειλημμένα στέλνει σήμα κινδύνου ότι έχει φθάσει στο όριο” Όπως σημειώνει, χρειάζεται να “απαιτήσουμε  να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας, πριν να είναι αργά!”.

Μοιράσου το άρθρο: