Νέος σεισμός στην Τουρκία αισθητός σε Λέσβο και Χίο
28 Ιανουαρίου 2020
Υπογραφή Συμφωνίας Έδρας Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υποστήριξης Ασύλου (EASO) με την Ελλάδα
28 Ιανουαρίου 2020

Με έναν εργαζόμενο μένουν τα ΕΛΤΑ Καρδαμύλων- επιστολή Αντιπεριφερειάρχη

Μοιράσου το άρθρο:

Καμπανάκι για την υποβάθμιση του Γραφείου των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα κρούει ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου.
Ο Παντελής Μπουγδάνος με επιστολή του στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, επισημαίνει ότι «από τις 31/1/2020 με τη λήξη της σύμβασης της μιας (εκ των δυο) υπηρετούσας υπαλλήλου το προσωπικό θα μειωθεί κατά 50% και θα είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει τα Καρδάμυλα και το σύνολο των 11 περιφερειακών οικισμών της Βορειοανατολικής Χίου».
Ο Αντιπεριφερειάρχης στην επιστολή του επισημαίνει ότι πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερα δυσπρόσιτη, υπάρχει μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων πολιτών που μάλιστα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν, ή δεν έχουν γνώση και πρόσβαση σε ΑΤΜ. «Η αδυναμία ουσιαστικά διανομής και προσφοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών θα είναι πλήγμα και θα συμβάλει στην ερήμωση των χωριών της Β.Α. Χίου», σημειώνει και συνεχίζει:
«κ. Υπουργέ
Καθημερινά δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για τη διατήρηση του πληθυσμού στα χωριά του ακριτικού μας νησιού. Η υποβάθμιση υπηρεσιών λειτουργεί αρνητικά και υπονομεύει αυτόν των αγώνα.
Παρακαλώ θερμά για το ενδιαφέρον και την παρέμβασή σας ώστε το Γραφείο ΕΛ.ΤΑ. Καρδαμύλων να συνεχίσει να λειτουργεί με τους όρους που λειτουργεί έως σήμερα και να διασφαλιστεί η συνέχιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε το εύλογο και το επείγον του αιτήματός μας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».

Μοιράσου το άρθρο: