Πανσέληνος σε Χίο και Ψαρά- Ανοικτοί αρχαιολογικοί χώροι
2 Αυγούστου 2020
“Δύο μέτρα από το Μισισίπι στην Αλάσκα και άλλες ιστορίες εγκλεισμού”, από την ΠΕΚΕΒ
2 Αυγούστου 2020

Με navtex… τα βιβλία – Λογοτεχνικές ξεναγήσεις από το Γ. Μακριδάκη

Μοιράσου το άρθρο:

Ο υδροβιότοπος του χειμάρρου Μαλαγγιώτη που “ειδικά το καλοκαίρι «βιάζεται» από τα 4Χ4 που κυκλοφορούν στις εκβολές του” έδωσε την αφορμή στο Γιάννη Μακριδάκη (φυσικός καλλιεργητής και συγγραφέας) για μια σειρά από λογοτεχνικές ξεναγήσεις στη Χίο.
Εξέδωσε έτσι τις δικές του… NAVTEX, για μέρη που έχουν σχέση με τα βιβλία του, όπου τηρώντας τις αποστάσεις, χωρίς χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά για αυτό το καλοκαίρι, θα γίνεται κουβέντα για το ιστορικό της περιοχής αλλά και του αντίστοιχου βιβλίου.
Η πρώτη… NAVTEX είναι για την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 από τις 7.00 μ.μ. και αφορά την ξενάγηση στον υδροβιότοπο εκβολής χειμάρρου Μαλαγγιώτη στη Βολισσό και στα βιβλία “Αντί Στεφάνου” και την τριλογία της κρίσης (“Λαγού μαλλί”, “Το ζουμί του πετεινού”, “Του Θεού το μάτι”).
Για όσους δεν γνωρίζουν καλά την περιοχή, από τον δρόμο Χίου- Βολισσού ακολουθείτε την πινακίδα προς Μαγεμένα και φτάνετε στην παραλία και στο σημείο συνάντησης, την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου στις 7.00 μ.μ..

NAVTEX 2
Ξενάγηση στο Λωβοκομείο Χίου και στο βιβλίο “Όλα για καλό”.
Συνάντηση στην είσοδο του Λωβοκομείου, στη δημοτική βρύση του Κοφινά, επί του Περιφερειακού της πόλης Χίου (Πέμπτη 6/8 στις 7.00 μ.μ.).

Θα ακολουθήσουν:
3. Φρούριο Χίου και “Ήλιος με δόντια”.
4. Δασάκι και παραλία Μερσινιδίου και ¨”Δεξιά τσέπη του ράσου”
5. Τελευταία στροφή του Αίπους, στον επαρχιακό δρόμο Χίου Βολισσού και “Βάρδιες των πουλιών”, βλέποντας πανοραμικά και αναγνωρίζοντας σημεία των δύο ακτογραμμών Χίου και Μικρασίας.
6. Ανάβατος και “Ανάμισης ντενεκές”.
7. Βοτσαλωτή αυλή Βιβλιοθήκης Κοραή με οδηγούς τα βιβλία “Άλωση της Κωσταντίας” και “Πρώτη φλέβα”.
8. Πράσινο φαναράκι λιμανιού Χίου και “Ενάμισι δευτερόλεπτο φως”.

Μοιράσου το άρθρο: