Ενημέρωση για την πορεία έργων και μελετών από την Π.Β. Αιγαίου για την Ικαρία
7 Νοεμβρίου 2018
Με “χαστούκι” στην Εκκλησία, χαρακτήρισε τη προσυμφωνία ο Μητροπολίτης Χίου
8 Νοεμβρίου 2018

Νομιμοποιήθηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός Χίου, ανοίγει ο δρόμος για αναβάθμιση

Μοιράσου το άρθρο:

Τη νομιμοποίηση των επιχωματώσεων στον αιγιαλό του αεροδρομίου, πάνω στις οποίες έγιναν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού πριν από 30 περίπου χρόνια πέτυχε η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΧ.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς αναφέρθηκε στις προσπάθειες που ξεκίνησαν από το 2014 και είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα· συγχαίροντας διοίκηση και προσωπικό για τις ενέργειές τους.
Όπως σημείωσε ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Παντελής Νεαμονίτης, η επιχείρηση που έχει ήδη πληρώσει πρόστιμα ύψους 320.000 ΕΥΡΩ θα σταματήσει να καταβάλει τις ετήσιες 24.000 ΕΥΡΩ από το τρέχον έτος για τις αυθαιρεσίες που έγιναν όταν κατασκευάστηκε ο βιολογικός.
Εξάλλου ο τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και αντιδήμαρχος Απόστολος Τζιώτης σημείωσε ότι με τη νομιμοποίηση ανοίγει ο δρόμος για να ενταχθεί η ΔΕΥΑΧ σε προγράμματα αναβάθμισης του βιολογικού σε τριτοβάθμιο καθώς και σε ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού.
Προς το παρόν πάντως δεν φαίνεται να υπάρξει κάποια ελάφρυνση στους λογαριασμούς των καταναλωτών, που αυτοί καλούνταν όλο αυτά τα χρόνια να πληρώνουν τις παραλείψεις των προηγούμενων διοικήσεων και δημοτικών αρχών.

Μοιράσου το άρθρο: