Μουσικά Σχολεία Β. Αιγαίου: τροποποιητική απόφαση για τα τμήματα
27 Ιουνίου 2019
Χίος: Αναβολή δακοκτονίας λόγω ισχυρών ανέμων
27 Ιουνίου 2019

Οικονομική βοήθεια από το Επιμελητήριο ζητά η ΟΕΒΕ Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Το αίτημα χρηματοδότησης από το Επιμελητήριο Χίου, ξαναθέτει η Ομοσπονδία Επαγγελματο-βιοτεχνών και εμπόρων Χίου, δηλώνοντας την αδυναμία της να λειτουργήσει τα γραφεία της, από την ώρα που υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις αποπληρωμής των Προγραμμάτων Κατάρτισης Λ.Α.Ε.Κ. από τον Ο.Α.Ε.Δ..
Ηδη δε με την αλλαγή του Επιμελητηριακού Νόμου, δεν ισχύει το 3% των εσόδων του Επιμελητηρίου ανά έτος να δίνεται στα Πρωτοβάθμια Σωματεία και την Ομοσπονδία δημιουργώντας έτσι ασφυκτική οικονομική κατάσταση.
Το αίτημα της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Χίου προς το Επιμελητήριο είχε τεθεί από το Δεκέμβριο του 2018, αλλά ως σήμερα δεν έχει υπάρξει συζήτηση στο Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

“Με βάση τον προηγούμενο Επιμελητηριακό Νόμο, ο οποίος δεν ισχύει πλέον, το 3% των εσόδων του Επιμελητηρίου ανά έτος δινόταν στα Πρωτοβάθμια Σωματεία και την Ομοσπονδία.
Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου και τα Σωματεία-μέλη βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση καθώς η κατάργηση του Συνδικαλιστικού πόρου από το Επιμελητήριο σε συνδυασμό με τις μεγάλες καθυστερήσεις αποπληρωμής των Προγραμμάτων Κατάρτισης Λ.Α.Ε.Κ. από τον Ο.Α.Ε.Δ., έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα.
Η ύπαρξη των σωματείων και η συνέχιση του έργου της Ομοσπονδίας είναι αλληλένδετα με το συνδικαλισμό και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων των επαγγελματιών ανά κλάδο.
Η Ο.Ε.Β.Ε από τον Ιούνιο του 2018, για την καλύτερη οργάνωση και εξυπηρέτηση της ίδιας, αλλά και των σωματείων-μελών της απέκτησε δικά της γραφεία, με υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη και αίθουσα κατάλληλη για εκδηλώσεις 60 ατόμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη της λειτουργίας των γραφείων έχουν πραγματοποιηθεί 40 περίπου συσκέψεις σωματείων , γενικές συνελεύσεις, διοικητικά συμβούλια αλλά και εκδηλώσεις για επαγγελματίες με επιτυχία. Κατόπιν αυτών και με απόφαση Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων της Ο.Ε.Β.Ε. κρίθηκε απαραίτητη η συνέχιση λειτουργίας του χώρου αυτού.
Το Δεκέμβριου του 2018 η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου γνωστοποίησε στο Επιμελητήριο Χίου με επιστολή με Αρ.Πρωτ. 1091 την οικονομική κατάσταση και αιτήθηκε οικονομική ενίσχυση. Από το Μάρτιο του 2019 και μετά τη Γενική Συνέλευση τα σωματεία-μέλη, το καθένα ξεχωριστά ενεργοποιήθηκαν και αιτήθηκαν την οικονομική τους ενίσχυση αλλά και της Ο.Ε.Β.Ε…
Παρόλα αυτά, έχουν μεσολαβήσει αρκετοί μήνες και δεν υπήρξε απάντηση από την πλευρά του Επιμελητηρίου.
Ο λόγος γνωστοποίησης της κατάστασης είναι για την ενημέρωση των επαγγελματιών για τις προσπάθειες της Ο.Ε.Β.Ε. και των μελών της να κρατηθούν «ζωντανά», και η αδιαφορία από την άλλη πλευρά.
Για ακόμη λοιπόν μια φορά, ζητάμε από το Επιμελητηρίου Χίου να «ξεθάψει» τα αιτήματα μας, να εξεταστούν από το Δ.Σ. και αναμένουμε την στήριξη του”.

Μοιράσου το άρθρο: