Στη Χίο συνελήφθη ο πληρωμένος δολοφόνος της «μαφίας Κορυδαλλού»
19 Φεβρουαρίου 2019
Επίσκεψη Πρέσβη Παλαιστίνης στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
19 Φεβρουαρίου 2019

Πέντε τόνους ακατάλληλα τρόφιμα σε 6 μήνες δέσμευσε Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Πέντε τόνους και 70 κιλά τροφίμων (5.070,63 κιλά) εντόπισε και δέσμευσε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, στα πλαίσια ελέγχων κατά το τελευταίο εξάμηνο.
Η δέσμευση έγινε λόγω υπέρβασης του ορίου κατανάλωσης (ήταν ληγμένα) και για αλλοιωμένες ή κατεστραμμένες συσκευασίες και οι παραπάνω ποσότητες καταστράφηκαν.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Κτηνιατρικής «έχει διαπιστωθεί επίσης η αυξημένη διακίνηση και χρήση διαφόρων σκευασμάτων τα οποία είναι μεν υγειονομικώς αποδεκτά αλλά δεν είναι αυτά που αναζητούμε ως καταναλωτές και πιθανά παραπλανητικά ως προς το περιεχόμενο».
Ενδεικτικά αναφέρονται υποκατάστατα φέτας, γιαουρτιού, μελιού, σοκολάτας κ.α., που όμως οι καταναλωτές τα πληρώνουν ως γνήσια.
«Σε κάθε περίπτωση κινείται η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής κυρώσεων. Συνιστάται στους καταναλωτές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις αγορές τους ως προς τις ετικέτες και να μην αγοράζουν προϊόντα που δεν αναγνωρίζονται ή δεν φέρουν υγειονομική σήμανση», επισημαίνεται από το Τμήμα Κτηνιατρικής.

Μοιράσου το άρθρο: