Χίος: Παραμένει κλειστός ο δρόμος από στέψη Φράγματος Κόρης Γεφύρι
13 Αυγούστου 2020
“Κοντά” στο Καστελόριζο η Ιερά Μητρόπολη Χίου
13 Αυγούστου 2020

«Πετραδάκι, πετραδάκι…» – Εργαστήρια χειροτεχνίας στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο αυτόνομα εργαστήρια χειροτεχνίας με την τεχνοτροπία του βοτσαλωτού, για έφηβους κι ενήλικες, την Κυριακή 23 Αυγούστου, (ώρες 10:30 και 18:30), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία του βοτσαλωτού και τη σημασιολογία των σχεδίων των «λιλαδωτών» -όπως τα αποκαλούν οι ντόπιοι- δαπέδων της Χίου. Θα ακολουθήσει προβολή φωτογραφιών με βοτσαλωτές αυλές του νησιού, που θα αποτελέσει έμπνευση για τη συνέχεια. Τέλος, με την καθοδήγηση της ομάδας του HutDIY, οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν το δικό τους μοτίβο σε ξύλινο καφασωτό πλαίσιο, δημιουργώντας με ασπρόμαυρα βότσαλα ένα μοναδικό έργο τέχνης για το σπίτι τους.

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν, είναι, όμως, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και λόγω των ειδικών συνθηκών για τον κορονοϊό.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μοιράσου το άρθρο: