Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για την καθαριότητα του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου
19 Ιανουαρίου 2021
Χρηματοδότηση έργων 18 εκατ. από την ΕΕ για τη Λέσβο
19 Ιανουαρίου 2021

Πρόγραμμα υποστηριζόμενης διαβίωσης για την Εταιρεία Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων

Μοιράσου το άρθρο:

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου 2014-2020, εντάχθηκε το έργο με τίτλο «ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» με δικαιούχο την ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ Ε.Γ.Α.Ν.Υ. στη Χίο. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, η ενίσχυση και η πρόληψη των φαινομένων περιθωριοποίησης τους καθώς και η απoϊδρυματοποίηση των ατόμων με αναπηρία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Β. Αιγαίου, ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 214.000 € και αφορά την παροχή υπηρεσιών υποστηριζόμενης διαβίωσης 3 ατόμων με νοητική στέρηση άνω των 18 ετών σε διαμερίσματα κατάλληλα διαμορφωμένα. Με την ενέργεια αυτή θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της δια βίου διαβίωσης-κατοικίας για τα άτομα και τις οικογένειες τους.

«Τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και έτσι θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Με το παραπάνω πρόγραμμα στηρίζονται τα ίδια και οι οικογένειες τους, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η ποιότητα ζωή τους και να εξαλειφθεί κάθε φαινόμενο περιθωριοποίησης τους. Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να στηρίζουμε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας μας, γιατί είναι υποχρέωση μας και το ελάχιστο για αυτούς τους πραγματικούς μαχητές της ζωής. Παράλληλα θα ήθελα να συγχαρώ την Εταιρία Γονέων που ασχολείται με τα άτομα αυτά, προσφέροντας θεάρεστο έργο», σημειώνει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου συγχαίροντας παράλληλα την Εταιρία Γονέων Χίου.

Μοιράσου το άρθρο: