Χιακή Συμπολιτεία: γιατί αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο
4 Νοεμβρίου 2019
Χίος: Μεταφορά 140 προσφύγων για Πειραιά, μέσω διαδικτύου κάλεσμα κατοίκων Χαλκειούς
4 Νοεμβρίου 2019

Πρωτοβουλία για τη Χίο: ποιος φταίει κατά τον κ. Δήμαρχο;

Μοιράσου το άρθρο:

«Ο κος Κάρμαντζης ψάχνει, ξανά, κάποιον άλλο να φταίει», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για τη Χίο, με αφορμή δηλώσεις του Δημάρχου Χίου σε μερίδα τοπικών μέσων ενημέρωσης (να σημειώσουμε ότι δεν κληθήκαμε σαν ΕΡΤ Αιγαίου στις δηλώσεις που πραγματοποίησε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης).
Συγκεκριμένα η δημοτική παράταξη που βρισκόταν την προηγούμενη 5ετία στο τιμόνι του Δήμου αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

“Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του κου Δημάρχου.
Ο κος Κάρμαντζης παρέλαβε την πρώτη Σεπτεμβρίου 2019, τον πρώτο σε συμβασιοποιήσεις του ΕΣΠΑ Δήμο στο Βόρειο Αιγαίο. Έργα δηλαδή που εκτελούνται.
Τα πρώτα αποτελέσματα της ανεπάρκειας του κου Κάρμαντζη σε σοβαρά έργα που έχει ανάγκη το νησί μας χρειάστηκαν λιγότερο από δύο μήνες για να φανούν, και πολύ φοβόμαστε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Η απόρριψη της αντιπλημμυρικής προστασίας του Καλοπλύτη είναι ενδεικτική. Το έργο απορρίπτεται από την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, προς το παρόν, διότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου δεν έχει εκφραστεί ακόμη για αυτό, ούτε αρνητικά, ούτε θετικά.
Τίποτα το καινοφανές σε μια διαδικασία ένταξης. Χωρίς πανικό, όπως πάντα, χρειάζεται δουλειά από όλους, σε πολλαπλά επίπεδα για να πετύχουμε αυτά που χρειάζεται το νησί μας. Για να πετύχεις την χρηματοδότηση ενός έργου πρέπει τακτικά να ενεργοποιείς τα εμπλεκόμενα μέρη. Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν χτίζεται σε μια μέρα.
Το ίδιο ισχύει και για τα LED, έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, έτοιμο να δημοπρατηθεί με την ολοκλήρωση της τροποποίησης της μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία.
Καλούμε τον κο Δήμαρχο να φέρει και τα δύο θέματα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για μια συζήτηση με ουσία και πραγματικό αποτέλεσμα για τη ζωή των Δημοτών. Δεν είναι θέματα για αντεγκλήσεις, αλλά για καθαρή συνεργασία.

Ασφαλώς τα όσα λέει στη σημερινή του συνέντευξη για ψέματα που ειπώθηκαν σε πρωινή εκπομπή, δεν μας αγγίζουν. Ας ακούσει προσεκτικά τι ειπώθηκε από τον Μανώλη Βουρνού στην εκπομπή.
Τα προηγούμενα πέντε χρόνια, του κου Κάρμαντζη του έφταιγε ότι δεν ήταν Νομάρχης. Παλαιότερα του έφταιγε κάτι άλλο. Τώρα που είναι Δήμαρχος τι του φταίει; Ο Μάο τσε Τούνγκ;

Χίος, 1 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ”

Μοιράσου το άρθρο: