Τους μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης
14 Νοεμβρίου 2019
Ορισμός διοικήσεων σε Νομικά Πρόσωπα και Οργανισμούς Δήμου Χίου- έκπληξη με Μυριαγκό σε ΔΕΥΑΧ
14 Νοεμβρίου 2019

Προβλήματα έφερε η “Βικτώρια” στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

Μοιράσου το άρθρο:

Αγώνα για να κρατήσουν στεγνά τα παιδιά τους και τα λιγοστά υπάρχοντά τους έδωσαν οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.
Με εκατοντάδες ανθρώπους να ζουν σε αυτοσχέδιες καλύβες ή σκηνές τύπου camping, και με τους περισσότερους να μένουν εκτός στεγασμένων χώρων του ΚΥΤ, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα από την βροχόπτωση, έντονη κατά διαστήματα, που έφερε το κύμα κακοκαιρίας «Βικτώρια». Κυρίως με παλέτες που έχουν τοποθετήσει στο έδαφος για να μην είναι τα στρωσίδια τους πάνω στο χώμα και με τη “θωράκιση” των σκηνών με επιπλέον αδιάβροχα που φέρουν και το λογότυπο της Υπατης Αρμοστείας (UNHCR), όπως φαίνεται και από φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο.
Μετά πάντως τη βροχή θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις λάσπες, μιας και πολλές σκηνές είναι στημένες και σε παρακείμενα ιδιόκτητα χωράφια.
Στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, δυναμικότητας περίπου 1200 ατόμων, υπολογίζεται ότι διαμένουν πλέον των 5.000 προσφύγων και μεταναστών, με το ¼ περίπου να είναι παιδιά.

Μοιράσου το άρθρο: