Τραγούδησαν για το περιβάλλον
6 Ιουνίου 2020
Πυρκαγιά στα Ψαρά: Υπό έλεγχο από νωρίς το πρωί της Κυριακής- σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
7 Ιουνίου 2020

Πυρκαγιά στα Ψαρά – 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και super puma για την κατάσβεση

Μοιράσου το άρθρο:

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Ψαρά. Η φωτιά που καίει χορτολιβαδική έκταση εκδηλώθηκε μισή ώρα πριν το μεσημέρι του Σαββάτου και εξαιτίας των ισχυρών νοτιάδων έντασης 6-7 μποφόρ πήρε μεγάλες διαστάσεις.
Ο Δήμος με το ένα πυροσβεστικό όχημα που διαθέτει και τους κατοίκους εθελοντές προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά και κυρίως να αποτρέψουν να οδηγηθεί προς το μοναστήρι της Παναγιάς που πλέον, όπως μας είπε ο Δήμαρχος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών Κώστας Βρατσάνος στις 7.30 μ.μ., δεν κινδυνεύει.
Για την κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ, ενώ θα επιχειρήσει όσο διαρκεί το φως της μέρας και ένα ελικόπτερο super puma που περί τις 7.00 μ.μ. μετέφερε πεζοπόρο τμήμα 9 ατόμων από την Πυροσβεστική υπηρεσία Χίου. Να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα επιχείρησε σκάφος του λιμενικού Σώματος να μεταφέρει το πεζοπόρο τμήμα αλλά στάθηκε αδύνατο να προσεγγίσει λόγω καιρού τα Ψαρά.

Εξάλλου απόψε το βράδυ θα φθάσουν με το πλοίο της γραμμής PSARA GLORY, 3 πυροσβεστικά οχήματα από τη Χίο, έτσι ώστε να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Μοιράσου το άρθρο: