Για τη Χίο της Αλληλεγγύης: Δημόσια παρέμβαση της Χιακής Συμπολιτείας για το προσφυγικό
11 Απριλίου 2019
Απόφαση ΔΣ Δήμου Χίου για Κλειστό Προπονητήριο στα Καρδάμυλα
12 Απριλίου 2019

“ΙΡΙΔΑ” διακίνησης εγγράφων και για το Δήμο Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Δήμου Χίου, Υπουργείου Εσωτερικών και Πολεμικής Αεροπορίας για την εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ», ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο, ισχυρό, αποτελεσματικό και ασφαλές πληροφοριακό σύστημα που ενισχύει την αποδοτικότητα, τη διαφάνεια, τον ιεραρχικό έλεγχο και το συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το σύστημα «ΙΡΙΔΑ» αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από τα στελέχη του Κέντρου Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και προσαρμόστηκε πλήρως στις ανάγκες του Δήμου Χίου, ο οποίος είναι ένας από τους 12 πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που προχωράει στην υιοθέτησή του, που από τον περασμένο Οκτώβριο χρησιμοποιείται δοκιμαστικά στις Δημοτικές Υπηρεσίες.

Η χρήση του ΙΡΙΔΑ θα έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώνεται η συνολική διοικητική ικανότητα του φορέα να ανταποκρίνεται με ταχύτητα, ακρίβεια και διαφάνεια στις λειτουργικές απαιτήσεις ενός σύγχρονου οργανωτικού περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση πόρων.
Ολες οι υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου Χίου πλέον, συμπεριλαμβανομένων και των γραφείων υποστήριξης των πολιτικών προϊσταμένων θα καταρτίζουν, συντάσσουν, υπογράφουν, διακινούν και αρχειοθετούν ψηφιακά όλα τα εισερχόμενα, εξερχόμενα και εσωτερικά διακινούμενα υπηρεσιακά έγγραφα.
Σημαντικά οφέλη αναμένεται έτσι να προκύψουν από τη χρήση του συστήματος, όπως εξοικονόμηση χρόνου χρέωσης και διακίνησης της αλληλογραφίας, με συνέπεια τη μείωση στις μετακινήσεις αποστολής-παράδοσης της σχετικής αλληλογραφίας και παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας, καλύτερη παρακολούθηση εκκρεμοτήτων σε όλα τα επίπεδα της υπηρεσιακής ιεραρχίας, εξοικονόμηση χαρτιού και μελανιών, αποτύπωση, καταγραφή και εξορθολογισμό των βασικών διοικητικών λειτουργιών του Δήμου Χίου.

Κατά την υπογραφή του μνημονίου, ο Δήμαρχος Χίου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υπαρχηγό ΓΕΑ, Υποπτέραρχο Ιωάννη Γοντικούλη και την εξαιρετική ομάδα των προγραμματιστών που ανέπτυξαν το σύστημα καθώς και το τμήμα Μηχανογράφησης του Δήμου Χίου για τη συστηματική συνεργασία και δουλειά ενός έτους.

Μοιράσου το άρθρο: