Δώρησε κοντέινερ στο νοσοκομείο της Σάμου η κυβέρνηση της Ελβετίας
15 Φεβρουαρίου 2021
Πρωϊνός παγετός στην Κεντρική Χίο
16 Φεβρουαρίου 2021

“ΟΧΙ” σε χωροθέτηση Κλειστής Δομής στις “Μπαμπακιές” από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Με 29 ψήφους κατά και μόλις 13 υπέρ το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου απέρριψε την πρόταση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη για χωροθέτηση Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών στη θέση «Μπαμπακιές» του Αίπους.
Μετά από περίπου 6 ώρες συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, με την αρνητική ψήφο του, εμμένει στην ουσία στη θέση του για Κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων- μεταναστών των 500 ατόμων, αποσυμφόρηση και κλείσιμο του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Χίου δεν απάντησε στα ερωτήματα για τη δυναμικότητα του Κέντρου, την έκταση αλλά και το βάθος χρόνου που προτείνεται να γίνει η παραχώρηση στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο κ. Κάρμαντζης απάντησε ότι το συμβούλιο θα προτείνει τη θέση στο υπουργείο και αν αυτό την δεχτεί, τότε θα ξαναέρθει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα σαν εναλλακτική λύση πρότεινε να υπάρξει Διαπαραταξιακή Επιτροπή που να προτείνει κάποια άλλη θέση, εκτός από τις Μπαμπακιές Αναβάτου που πρότεινε ο ίδιος.


Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου πολίτες με εκατοντάδες αυτοκίνητα, μαύρες σημαίες και με συνεχή κορναρίσματα, πραγματοποίησαν αυτοκινητοπομπή για αρκετή ώρα στο κέντρο της πόλης, περικυκλώνοντας το πολύγωνο μέσα στο οποίο βρίσκεται το Δημαρχιακό Μέγαρο Χίου και ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν προς φύλαξη του Δημαρχείου, χωρίς να χρειαστεί σε κάτι η παρουσία της.

Ψηφοφορία

Να σημειώσουμε ότι η πρώτη ώρα της 6ώρης συνεδρίασης κύλησε με τα διαδικαστικά θέματα και κυρίως αν μπορεί να ψηφίσει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αναβάτου, στα όρια της οποίας βρίσκεται η περιοχή «Μπαμπακιές». Σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δεν αποδέχτηκαν την ερμηνεία του νόμου από πλευράς του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Καλογεράκη ότι δεν είναι άμεσα ενδιαφερόμενη μόνο η κοινότητα Αναβάτου, αλλά και άλλες άρα δεν μπορεί και να ψηφίσει.

Τελικά ο Πρόεδρος του Αναβάτου Γιώργος Φιστές ψήφισε και μάλιστα αρνητικά, όπως κατά ψήφισε αι ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ζαννής Ζαννίκος. Κατά και ο τέως αντιδήμαρχος, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χάρης Μπουρνιάς.

Μοιράσου το άρθρο: