Αιμοδοσία σε Λέσβο, Σάμο, Χίο από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου
1 Δεκεμβρίου 2020
Αναβαθμίζεται το Πολιτιστικό Κέντρο Πλωμαρίου
1 Δεκεμβρίου 2020

“Πρωτοβουλία για τη Χίο”: Ευτυχώς η Δημοτική Αρχή κατάλαβε το λάθος με τις προσλήψεις διμηνιτών (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Για “κυβίστηση” της Δημοτικής Αρχής Χίου στο θέμα της πρόσληψης 43 διμηνιτών στην υπηρεσία καθαριότητας, κάνει λόγο ο δημοτικός συνδυασμός «Πρωτοβουλία για τη Χίο».
Ο συνδυασμός του Μανώλη Βουρνού, τονίζει ότι «Η εξέλιξη των γεγονότων στην Οικονομική Επιτροπή της προηγούμενης εβδομάδας δικαιώνει πλήρως τις αντιπολιτεύσεις που αντιτέθηκαν στην πρόσληψη των διμηνιτών, έτσι όπως πήγε να γίνει», αφού με την αιτιολογία του «κορονοϊού» υπήρχε ο κίνδυνος να μην μπορούσαν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
“Προειδοποιήσαμε ότι τελείωσε η δυνατότητα που είχε δοθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου για έκτακτες προσλήψεις λόγω κορoνοϊού.
Προειδοποιήσαμε στην οικονομική επιτροπή ότι δεν είναι αιτιολογημένη η πρόσληψη και δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους. Δεν μας άκουσαν και “πέρασαν” την απόφαση με την ισχυρή πλειοψηφία που διαθέτουν εκεί. Κανείς δεν προσέφυγε εναντίον αυτής της απόφασης. Έκαναν τις προσλήψεις; Όχι! “, σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου.
Τελικά η Δημοτική Αρχή Χίου ξανάφερε το θέμα εκτός ημερησίας στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, θέτοντας ως λόγο τις ανάγκες στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για τη Χίο» τονίζει ότι θα έπρεπε να προχωρήσουν κανονικά σε προσλήψεις 8μηνης διάρκειας, κατηγορώντας την Δημοτική Αρχή ότι δεν επιλέγει αυτή τη λύση γιατί οι προσλήψεις διμηνιτών γίνονται «με απευθείας επιλογή, χωρίς κριτήρια».
“Ευτυχώς για τον Δήμο και τους Δημότες, ως αντιπολίτευση εντοπίσαμε το πρόβλημα, προλάβαμε μια δύσκολη κατάσταση, όπου θα γινόταν πρόσληψη 43 ατόμων τα οποία δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν”, καταλήγει η “Πρωτοβουλία για τη Χίο”.

Μοιράσου το άρθρο: