Στις 601 οι προτάσεις για τρία προγράμματα επιχειρηματικότητας στο Βόρειο Αιγαίο
27 Οκτωβρίου 2020
Εορτασμός του “ΟΧΙ” στη Μυτιλήνη εν μέσω πανδημίας (εικόνες)
28 Οκτωβρίου 2020

Μοιράσου το άρθρο:

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη μεγάλης μετάδοσης, ευρείας μετάδοσης στην κοινότητα», απάντησε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας,, στην ερώτηση που δέχτηκαν μαζί με τον Υφυπουργό, Νίκο Χαρδαλιάς, σχετικά με την Χίο στην επίσημη ενημέρωση για την covid-19.
Κατά την ενημέρωση της 27ης Οκτωβρίου, σημειώθηκε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου καταγράφονται 61 κρούσματα, εκ των οποίων τα 51 συνδέονται με το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, από τους ελέγχους που έγιναν 22-24 Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «Οι θετικοί και οι στενές επαφές high risk είναι απομονωμένες αυτή τη στιγμή», ενώ ο καθηγητής κ. Τσιόδρας έκανε μια εκτενή αναφορά σημειώνοντας:
“Είχα επικοινωνία με τους ανθρώπους του ΕΟΔΥ που είναι στο νησί και είχα επικοινωνία και με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής τον κ. Μηταράκη, για να τονίσω την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης. Με διαβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον οι άνθρωποι που είναι αυξημένου κινδύνου, έγινε κάθε πρόνοια να φύγουν από την περιοχή αυτή να απομακρυνθούν και δεν είναι κανένας άνθρωπος αυξημένου κινδύνου.

Δεύτερον δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη μεγάλης μετάδοσης, ευρείας μετάδοσης στην κοινότητα.

Τρίτον, είναι άνθρωποι νεότερης ηλικίας, οι οποίοι κινδυνεύουν λιγότερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις το παν να αποτρέψεις την διασπορά. Άρα ψάχνουν να βρουν χώρους, ειδικούς χώρους, όπως ψάχνουμε για τα γηροκομεία, τα οποία έχουν ολιγο-συμπτωματικούς ή ασυμπτωματικούς ασθενείς να βρούμε ειδικούς χώρους, ώστε να νοσηλεύονται εκεί μέχρι να ξεπεράσουν την περίοδο μεταδοτικότητας.

Αυτές είναι από τις κύριες δράσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή, εκεί, συν την κύρια δράση του testing. Το test γίνεται με ταχεία αντιγόνα, ώστε να έχουν γρήγορα αποτέλεσμα και να απομονώνονται γρήγορα οι άνθρωποι που είναι θετικοί. Αυτές οι δράσεις θα συνεχίσουν, και φυσικά μεγάλη σημασία έχει να απομονωθούν οι θετικοί».

Να σημειώσουμε ότι μεταφέρθηκαν στη δομή καραντίνας του υπουργείου Μετανάστευσης στην περιοχή της Λευκωνιάς, 23 πρόσφυγες- μετανάστες από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ που βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Μοιράσου το άρθρο: