Παγώνουν τα μέτρα επίταξης μέχρι τη Δευτέρα
17 Φεβρουαρίου 2020
“Πότε θα μιλήσουμε επιτέλους για ανάπτυξη;”
17 Φεβρουαρίου 2020

Σε έκτακτη σύσκεψη καλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου- αναστολή και στις βάρδιες περιφρούρησης στο Αίπος

Μοιράσου το άρθρο:

Σε έκτακτη σύσκεψη εκπροσώπων φορέων, αιρετών αλλά και εκπροσώπων συλλογικών φορέων, με μοναδικό αντικείμενο τον καθορισμό των επόμενων βημάτων για το θέμα του προσφυγικού- μεταναστευτικού, καλεί για τις 1.30 μ.μ. σήμερα Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος.
Στο κάλεσμα του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου σημειώνει:
«Η επιμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή ενός επιζήμιου και ανεδαφικού για τα νησιά μας σχεδιασμού για το μεταναστευτικό και η επιχειρούμενη στρατηγική από διαμορφωτές γνώμης στην Αθήνα να εμφανίσουν ως δήθεν διασπασμένο τον αγώνα των νησιωτών, επιβάλλει άμεσες ενέργειες αποτροπής με ενιαία δράση».
Η σύσκεψη εν τω μεταξύ γίνεται και μετά τη δέσμευση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις 6″» και συνομιλώντας στο στούντιο με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, για πάγωμα των επιτάξεων μέχρι την προσεχή Δευτέρα, ώστε να δοθεί χρόνος για διάλογο.
Σαν πρώτη αντίδραση στη Χίο είχαμε την απόσυρση από την περιοχή του Αίπους της πρώτης βάρδιας πολιτών για την περιφρούρηση του χώρου από τυχόν εργασίες.
Το μεσημέρι τέλος, σήμερα, η Επιτροπή από αιρετούς που σχηματίστηκες χθες κατά την διάρκεια της 2ης συγκέντρωσης στην περιοχή, θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Χίου και εν συνεχεία με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου.

Μοιράσου το άρθρο: