Συνάντηση Μηταράκη- Μουτζούρη, “μεγάλο στοίχημα η ενότητα”
10 Ιουνίου 2019
Λιμενικό Ταμείο Χίου, συνεδρίαση- ημερήσια διάταξη 11/6/19
10 Ιουνίου 2019

Στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου, ζητά το Σωματείο εργαζομένων στο Σκυλίτσειο

Μοιράσου το άρθρο:

Τη στελέχωση της Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, που θα δίνει την δυνατότητα να υπάρχουν σε ετοιμότητα 3 βάρδιες στη πρωινή ζώνη, 2 βάρδιες στην απογευματινή και 2 βάρδιες στη Νυχτερινή, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.
Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χίου ότι από την αρχή του καλοκαιριού υπάρχει ένα μόλις ασθενοφόρο ανά βάρδια, ο ΣΕΣΝΟΧ καταγγέλλει διαχρονικά τις κυβερνήσεις που δεν έλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λειτουργεί Υγείας στο χώρο εργασίας. Συγκεκριμένα για το ΕΚΑΒ, σημειώνεται πως ποτέ δεν οργάνωσαν την Υπηρεσία ώστε να έχει την δυνατότητα αντιμετώπισης δύο και τριών επειγόντων περιστατικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
“Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Χίου δείχνει την επικρατούσα αντίληψη, διαχρονικά των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ρόλο, που διαδραματίζουν οι λειτουργοί της Υγείας σε κάθε χώρο εργασίας.
Η ζωή του λαού, της λαϊκής οικογένειας, του κάθε Ανθρώπου αποτελεί για τους «εμπόρους» της Υγειονομικής περίθαλψης Κόστος. Όλα τα υπολογίζουν στη λογική Κόστος-Όφελος, αδιαφορώντας για την Υγεία των πολιτών.
Ο νησιωτικός χαρακτήρας, το δύσβατο των περιοχών Αμανής-Πελιναίου, οι μεγάλες αποστάσεις των χωριών, ποτέ δεν αποτέλεσαν στοιχεία του σχεδιασμού για να υπάρχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.
Ποτέ δεν οργάνωσαν την Υπηρεσία ώστε να έχει την δυνατότητα αντιμετώπισης δύο και τριών επειγόντων περιστατικών.
Ποτέ δεν υπολόγισαν ότι το κάθε λεπτό κρίνει μία Ανθρώπινη Ζωή!
Με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που επιβαρύνονται και λόγω της έναρξης τουριστικής περιόδου και της ύπαρξης του προσφυγικού καταυλισμού:
Απαιτείται η στελέχωση της Υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό που θα δίνει την δυνατότητα να υπάρχουν σε ετοιμότητα 3 βάρδιες στη πρωινή ζώνη, 2 βάρδιες στην απογευματινή και 2 βάρδιες στη Νυχτερινή.
Η κυβέρνηση να πάψει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ως εργαζόμενους Β΄ κατηγορίας.
Τους οφείλει άδειες και ρεπό!
Τους χρωστά τα χρήματα των κόπων τους, για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες! “.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΜΠΑΔΟΧΥΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ          ΚΟΥΒΑΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Μοιράσου το άρθρο: