Δημαιρεσίες στο Δήμο Χίου: Πρόεδρος Π. Καλογεράκης, συστάσεις Επιτροπών
2 Σεπτεμβρίου 2019
Προβλήματα στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας με την λήξη των συμβάσεων προσωπικού μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης
9 Σεπτεμβρίου 2019

Στη Χίο το 11ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο:

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες της χώρας, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση επίκαιρης γνώσης και την ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, επέλεξε το νησί της

Χίου για να διοργανώσει το 11ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου (6-7 Σεπτεμβρίου, ξενοδοχείο Chios Chandris).

Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι κλινικά προσανατολισμένο για να καλύψει τις ανάγκες και την ενημέρωση όχι μόνο των Καρδιολόγων αλλά ευρύτερα όλων των ιατρών που υπηρετούν την Καρδιαγγειακή Ιατρική (Παθολόγοι, Γενικοί οικογενειακοί ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμονολόγοι κ.λπ.).

Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία έχει πάντα ως προτεραιότητα την υπεύθυνη πληροφόρηση του κοινού για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στις 18.30μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Καθηγητές Καρδιολογίας και καταξιωμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν με εύληπτο τρόπο την τοπική κοινωνία για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων.

Λίγο πριν θα υπάρξει ειδική τιμητική εκδήλωση από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε προσωπικότητες από τον εφοπλιστικό-επιχειρηματικό χώρο, με καταγωγή από την Χίο, οι οποίοι έχουν βοηθήσει πολλαπλώς την τοπική κοινωνία και έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στη λειτουργία και τον τεχνολογικό εξοπλισμό της Καρδιολογικής Κλινικής του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Σημαντική δράση πρόληψης υγείας οργανώνεται την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 (ώρα 18.30) στην πόλη της Χίου, από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου και τον Ιατρικό Σύλλογο.

Συγκεκριμένα, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Παθήσεων.

Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητής κ. Ιωάννης Γουδέβενος, ο τ. πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής κ. Κώστας Τσιούφης, το μέλος του Δ.Σ. και Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Χαράλαμπος Γράσσος , ο Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Στυλιανός Χαντανής και ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Λ. Ραλλίδης.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, Καρδιολόγοι, μέλη της ΕΚΕ, θα επισκεφτούν το νησί των Οινουσσών και αφού κάνουν σύντομες ομιλίες ενημέρωσης στον Σύλλογο Φίλων Οινουσσών, στις 11.00π.μ., για τα καρδιαγγειακά νοσήματα (ομιλητές θα είναι ο κ. Ι. Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας, Πρόεδρος ΕΚΕ και ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ κ. Ι. Κανακάκης), θα πραγματοποιήσουν προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο σε κατοίκους του νησιού.

Το ιατρικό κλιμάκιο που θα συνδράμει στις εξετάσεις είναι:

Ιωάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας, Πρόεδρος ΕΚΕ.

Ιωάννης Κανακάκης, Διευθυντής Καρδιολογίας, Θεραπευτική Κλινική, ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.

Χριστίνα Χρυσοχόου. Διευθύντρια Καρδιολογικής Κλινικής ΕΣΥ, ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ.

Αθανάσιος Καρτάλης, Καρδιολόγος Επιμελητής Α’ της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο»,

Στέλιος Βεϊογλάνης , Ιδιώτης Καρδιολόγος.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: