Οι Πρόσκοποι της Λέσβου για τα 100 χρόνια από τη θυσία στο Αϊδίνι
17 Ιουνίου 2019
Ψαρά: ιατροφαρμακευτικός εξολισμός μέσω ΑΜΚΕ «Αγονη Γραμμή Γόνιμη»
17 Ιουνίου 2019

Στη Nilüfer της Προύσας ο Δήμος Χίου στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος

Μοιράσου το άρθρο:

Στη Nilüfer της Προύσας για τη δεύτερη φάση του έργου Innovation for Rural Development που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Town Twinning Action Between Turkey and the EU Grant Scheme (TTGS), συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Χίου.
Εκτός του Δήμου Χίου, στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο Δήμος Nilüfer από την Τουρκία, ο Δήμος Trakai από τη Λιθουανία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεστών Χίου σαν μη κυβερνητικός οργανισμός. Ο κάθε εταίρος που συμμετέχει στο έργο έχει αναλάβει την υποχρέωση να «διδάξει» κάτι που γνωρίζει καλά και σε αντάλλαγμα να «διδαχθεί» από τους υπόλοιπους ένα θέμα στο οποίο χρειάζεται βελτίωση.
Συγκεκριμένα ο Δήμος της Nilüfer μοιράστηκε την εμπειρία του στη δημιουργία και λειτουργία ενός κέντρου κοινωνικής καινοτομίας ενώ ο Δήμος Χίου την ελληνική γνώση για την προστασία των μνημείων.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεστών όπως και ο Δήμος Trakai την εμπειρία τους στην ήπια τουριστική αξιοποίηση ενός παραδοσιακού οικισμού.
“Πρόκειται για τη μια από τις δύο ελληνικές προτάσεις που πέτυχαν έγκριση μέσα από μια ανταγωνιστική πανευρωπαϊκή διαδικασία αξιολόγησης τριών φάσεων που κράτησε ένα χρόνο.
Το έργο έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις -εκτός ΕΣΠΑ- που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια όπως η ένταξη στο πρόγραμμα Interreg και η πρόσφατη επιτυχία στο ερευνητικό πρόγραμμα Horizon 2020 μετά από επαναλαμβανόμενες προσπάθειες τριών χρόνων! Η εξωστρέφεια υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να είναι επιλογή για τη Χίο”, μας είπε ο Δημήτρης Καράλης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χίου και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού στην παρούσα Δημοτική Αρχή.

Μοιράσου το άρθρο: