Αποζημιώνονται οι πληγέντες από τις κατολισθήσεις στο Πλωμάρι
27 Νοεμβρίου 2019
Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ από τη Μυτιλήνη “Η Ευρώπη δε βοήθησε όσο θα έπρεπε την Ελλάδα, αλλά και η κυβέρνηση πρέπει να ενεργεί πιο αποτελεσματικά”
27 Νοεμβρίου 2019

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης για προσφυγικό, κάλεσμα ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ- φορέων

Μοιράσου το άρθρο:

«Στρέφουμε την προσοχή μας εκεί που είναι τα αίτια της προσφυγιάς», τόνισε ο πρόεδρος του νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Βουνακίου, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στα αιτήματα για το θέμα του Σχεδίου προσφυγικού, οι φορείς που παίρνουν μέρος στην κινητοποίηση απαιτούν το κλείσιμο του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, μόνο την καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων- μεταναστών και εν συνεχεία την απόδοση ταξιδιωτικών εγγράφων ώστε οι χώρες που θα επιλέξουν να πάνε να έχουν το πρόβλημα τής μη αποδοχής τους.
Κατά τη συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου, και ενώ εκείνη την ώρα θα διεξάγεται και το Περιφερειακό Συμβούλιο στο κτήριο της Περιφερειακής Αρχής Χίου, θα παρουσιαστούν πολιτιστικά δρώμενα και θα υπάρχει μουσική εκδήλωση.

Μοιράσου το άρθρο: