“Θυμωμένη” αντίδραση Δημάρχου Οινουσσών για μη εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ
20 Νοεμβρίου 2019
Δωρεάν Υπηρεσίες Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χίου
20 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση Α. Μιχαηλίδη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, συζήτησαν και για προσφυγικό

Μοιράσου το άρθρο:

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο υπό την ιδιότητά του ως Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ).
Κατά την συνάντηση εκτός των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το προσφυγικό. Ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε την φιλοξενία εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδας ικανού αριθμού ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, μια πρωτοβουλία που θα υλοποιηθεί με αποκλειστική ευθύνη της Εκκλησίας.
Ο βουλευτής Χίου επισήμανε στο ν Αρχιεπίσκοπο πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και απαντούν με τον καλύτερο τόπο στις φωνές μισαλλοδοξίας και φανατισμού που δυστυχώς ακούγονται από κάποιους.
Να σημειώσουμε ότι μια μέρα πριν ο κ. Μιχαηλίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Χίο, άφησε αιχμές και για τη στάση της τοπικής εκκλησίας και της ηγεσίας της σημειώνοντας τη μη συμμετοχή της στην περίθαλψη του προσφυγικού πληθυσμού.
“Ο επικεφαλής της τοπικής εκκλησίας παράσχει φοβικές και μισαλλόδοξες διακηρύξεις, αλλά ουδέποτε φρόντισε να ανακουφίσει προβλήματα ανθρώπων που έχουν ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης, σημειώνοντας τις «σοβαρές ευθύνες με την παντελή απουσία της στη συμβολή, ως όφειλε να κάνει, της αντιμετώπισης και της ανακούφισης στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αυτή τη στιγμή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

Μοιράσου το άρθρο: