Χίος: Μετά από 34 μέρες αγώνα , κατέληξε ο φοιτητής με το πατίνι
29 Οκτωβρίου 2019
Άμεσος κίνδυνος να παραλύσει η ΑΔΕΛ προειδοποιεί ο συνδυασμός με “Πυξίδα τον πολίτη”
29 Οκτωβρίου 2019

Σύνδεση νέου ΚΥΤ με σχέδιο για νέες Δικαστικές Φυλακές από το Ν. Μηταράκη

Μοιράσου το άρθρο:

Παραμένει ως στόχος το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησής του το Σάββατο, 26/10/19, με εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης στη Χίο, ενώ χαρακτήρισε για την Κυβέρνηση της ΝΔ «αρνητική έκπληξη το μεταναστευτικό», λόγω των αυξημένων ροών από τα απέναντι παράλια.
Μάλιστα σημείωσε ότι αναζητείται νέος χώρος, αποκλείοντας τη νότια Χίο λόγω μαστιχιού, και συνδέοντας το νέο ΚΥΤ με τη μελλοντική μεταφορά των δικαστικών φυλακών που σήμερα βρίσκονται στον αστικό ιστό της πόλης της Χίου.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας, συντονιστή για προσφυγικό- μεταναστευτικό Αλκιβιάδη Στεφανή και στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, ο βουλευτής Χίου Ν. Μηταράκης σημείωσε πως στόχος είναι η αποσυμφόρηση των νησιών το επόμενο διάστημα με παράλληλη εφαρμογή ενός πολύ αυστηρού πλαισίου για το άσυλο που θα συνοδεύεται και με ισχυροποίηση των θαλασσίων συνόρων μας.
Αυτή η αυστηρή πολιτική ασύλου, θα στηριχτεί πάνω στον καθορισμό των «ασφαλών χωρών» με βάση τις εμπόλεμες περιοχές. Μάλιστα η Κυβέρνηση φέρεται να είναι αποφασισμένη, σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, να το εφαρμόσει ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις και εκτός αντιπολίτευσης.

Μοιράσου το άρθρο: