Προσλήψεις διάρκειας τριών μηνών νοσηλευτών και γιατρών στο Δήμο Χίου
26 Μαρτίου 2020
Αυστηροί κανόνες στα ΚΥΤ, συνέντευξη υπουργού Ν. Μηταράκη στο κεντρικό δελτίο ΕΡΤ1
26 Μαρτίου 2020

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και Αιρετών Χίου: Αυστηρά μέτρα περιορισμού νεοεισερχόμενων προσφύγων/μεταναστών

Μοιράσου το άρθρο:

Τη λήψη πολύ συγκεκριμένων μέτρων στους προσφυγικούς- μεταναστευτικούς πληθυσμούς του νησιού, προς αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού με άμεση πιθανότητα να προκύψει το πρώτο κρούσμα μέσα στη ΒΙΑΛ, ζητά με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων και αιρετών Χίου.
Αφορμή η είδηση ότι υπήρξε άφιξη προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή των Νενήτων. Το γεγονός δεν το έχει επιβεβαιώσει επίσημα ούτε το Αρχηγείο Ελληνικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, ούτε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου. Πάντως τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν την πληροφορία ότι πρόκειται περί τους 20 πρόσφυγες- μετανάστες που ήδη βρίσκονταν στο νησί και πήγαν σε παραλία της Νότιας Χίου ώστε να φανούν ως νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και να μετακινηθούν άμεσα προς την ενδοχώρα.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν όμως είναι αν πράγματι πρόκειται για ήδη πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί πως κατάφεραν να φτάσουν στο χωριό Νένητα περίπου 23 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, παρά τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα. Αν πρόκειται για νέους πληθυσμούς που ακριβώς μεταφέρθηκαν και αν βρίσκονται σε καραντίνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής:

XIOΣ 25η Μαρτίου 2020
Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και Αιρετών Χίου σε σχέση με την σημερινή άφιξη δεκάδων μεταναστών και προσφύγων στα Νένητα της Χίου λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι ο κορωνοιός covid -19 βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση στη γειτονική Τουρκία από όπου προέρχονται, θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν πολύ συγκεκριμένα μέτρα προς αποφυγή της διασποράς με άμεση πιθανότητα να προκύψει το πρώτο κρούσμα μέσα στη ΒΙΑΛ με ανυπολόγιστες συνέπειες…

Απευθύνουμε ερωτήματα στον υπουργό και τις αρμόδιες αρχές και ταυτόχρονα απαιτούμε να ακολουθηθεί η διαδικασία που έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για προσωρινή φιλοξενία των ανθρώπων εκτός ΒΙΑΛ μέχρι την σύντομη μεταφορά τους στην ενδοχώρα! Έγινε άμεσος υγειονομικός έλεγχος στους ανθρώπους που αφίχθησαν σήμερα σε σχέση με τον κορωνοιό; Ενημερώθηκαν οι άνθρωποι άμεσα για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για εκείνους και για τις οικογένειες τους αλλά και για όσους ζούμε στη Χίο; Έχετε προμηθεύσει σε επάρκεια αναλώσιμα υλικά προστασίας το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους στη ΒΙΑΛ, το Νοσοκομείο και τα Σώματα Ασφαλείας;

Κύριοι της κυβέρνησης και κύριε υπουργέ! πράξτε επιτέλους τα αυτονόητα: Άμεση αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ από τον πέριξ πληθυσμό και από όσους μετανάστες έχετε ήδη αναγγείλει ότι θα μεταφερθούν από τη Χίο! Κάθε καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη και σε βάρος του νησιού μας ! Η Συντονιστική Επιτροπή είναι σε διαρκή ετοιμότητα να προστατεύει τα συμφέροντα του νησιού μας και την υγεία των κατοίκων ιδίως ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων που μάλλον έχουν κάνει μερικούς να πιστεύουν ότι θα αποδυναμώσουν τη φωνή και τη δυναμική μας! Σας καλούμε να λάβετε μέτρα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Χίου και των ακριτικών νησιών αν δεν θέλετε να πιστέψει ο κόσμος ότι ο Ερντογάν δεν είναι ο μόνος που εργαλειοποιεί τους μετανάστες για να περάσει τα δόλια σχέδια του.

Μοιράσου το άρθρο: