Στους 28 οι νοσηλευόμενοι στο Βοστάνειο – Τέσσερις διασωληνωμένοι
29 Νοεμβρίου 2020
Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στα χωριά της Δυτικής Λέσβου
30 Νοεμβρίου 2020

Θα αγοράσει τάμπλετ για μαθητές, ο Δήμος Χίου – Κριτική από την παράταξη “ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ”

Μοιράσου το άρθρο:

Τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας με την αγορά του απαιτούμενου ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την τηλεεκπαίδευση πρόκειται να ικανοποιήσει ο Δήμος Χίου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Χάρη Μπουρνιά, ο Δήμος Χίου θα λάβει έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 290.000 €, από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καλύψει ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού.
Για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Χίου, ώστε να γίνει γνωστό σε τι ύψους είναι αυτές οι ανάγκες των σχολείων και αν η προμήθεια των μέσων γίνει πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο Δήμος πάντως δεν απέφυγε την κριτική για την καθυστέρηση υλοποίησης ενός τέτοιου σχεδίου, από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα τη δημοτική παράταξη ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
«Από τον Απρίλη του 2020 τονίζαμε την ανάγκη να προμηθεύσει ο δήμος τάμπλετ τους μαθητές που δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Υποδεικνύαμε και τον τρόπο.
Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι δεν υπάρχει τρόπος, αυτά είναι λαϊκισμοί. Η προτεραιότητά του δήμου τότε ήταν η αγορά κινητών για τους αντιδημάρχους ,ενώ πρόσφατα η αγορά πανάκριβου εορταστικού στολισμού και το σιντριβάνι», σημειώνει ο συνδυασμός του Γιάννη Καραβασίλη.
«Ελπίζουμε να προχωρήσουν γρήγορα, ώστε να φτάσουν στα σχολεία πριν τελειώσει η ανάγκη για τηλεκπαίδευση», καταλήγει ο συνδυασμός ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Μοιράσου το άρθρο: