Ισαβέλλα Μπουρνιά, υπ. βουλευτής Χίου της ΝΔ- ανακοίνωση υποψηφιότητας
17 Ιουνίου 2019
Οι Πρόσκοποι της Λέσβου για τα 100 χρόνια από τη θυσία στο Αϊδίνι
17 Ιουνίου 2019

Θετικά μέτρα για συντάξεις χηρείας, ανάγκη επικαιροποίησης στοιχείων- ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Τα θετικά μέτρα για τις συντάξεις χηρείας,έτσι όπως διαμορφώνονται σε πρόσφατο νόμο σημειώνει με σχετικό δελτίο τύπου η ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση η επικαιροποίηση των στοιχείων:

Στον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4611/2019 για τις 120 δόσεις και συγκεκριμένα στο άρθρο 19, περιλαμβάνονται προβλέψεις οι οποίες όχι μόνο αποκαθιστούν αλλά και διευρύνουν τις παροχές ων συντάξεων χηρείας. Συγκεκριμένα:
1. Αποκαθίσταται το ποσοστό της σύνταξης χηρείας στο 70% της σύνταξης του θανόντος.
2. Καταργούνται τα ηλικιακά όρια και η σύνταξη χηρείας χορηγείται για πάντα.
3. Τα παιδιά του θανόντος συνεχίζουν να λαμβάνουν τη σύνταξη χηρείας που τους αναλογεί μέχρι τα 24 έτη, ανεξαρτήτως αν σπουδάζουν ή όχι. Επιπλέον, έχουν ασφαλιστική ικανότητα έως το 35ο έτος της ηλικίας τους.
4. Η ελάχιστη χρονική διάρκεια του γάμου για να δικαιούται σύνταξη χηρείας, επανέρχεται στα τρία από τα πέντε έτη.

Επισημαίνουμε, όμως, ότι προϋπόθεση για τα προηγούμενα είναι οι δικαιούχοι να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, διότι σε άλλη περίπτωση οι συντάξεις καθυστερούν ή δεν αποδίδονται.
Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση και προχώρησε σε βελτιωτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν από τις ανελαστικές δεσμεύσεις, τις οποίες είχε αναλάβει η προηγουμένη κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές σχετικά με τις συντάξεις χηρείας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το άρθρο: