Θα απαντήσει στη Βουλή για την υπερ-φορολόγηση Κάμπου Χίου η υφυπ. Οικονομικών
5 Μαρτίου 2019
Οινόραμα 2019: Στο περίπτερο της Αριούσιος ο Ν. Μηταράκης
6 Μαρτίου 2019

Το ΣτΕ απέρριψε προσφυγή Δήμου Χίου για ΚΥΤ ΒΙΑΛ

Μοιράσου το άρθρο:

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Χίου κατά της χωροθέτησης και κατασκευής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη ΒΙΑΛ.
Στις 15 σελίδες της απόφασης που δημοσιεύθηκε σε δημόσια συνεδρίαση την 9η Ιανουαρίου 2019, αφού αναφέρεται στην αίτηση του Δήμου Χίου αιτιολογεί σε 8 σημεία την απορριπτική απόφαση.
Στο σημείο 5, επισημαίνεται ότι στα σημεία αθρόας εισόδου αλλοδαπών στη χώρα «να μην τίθεται ζήτημα παράβασης της συνταγματικής αρχής της ισότητας, εκ του ότι τέτοια Κέντρα δεν ιδρύονται σε άλλες περιοχές της χώρας».
Επίσης «η εκτέλεση των απαιτούμενων κατασκευών και εργασιών, υπαγορεύεται από επιτακτικούς όρους δημοσίου συμφέροντος»,
Ακόμα απορρίπτονται οι λόγοι ακύρωσης που ζητούσε ο Δήμος Χίου σε ότι αφορά το θέμα του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ.
Τίθεται επίσης τέλος στο ζήτημα του καθορισμού όρων δόμησης των χωροθετούμενων εγκαταστάσεων , αφού όπως τονίζεται «η ΚΥΑ χωροθέτησης και κατασκευής εγκρίνει τη διενέργεια συγκεκριμένων εργασιών, χωρίς να απαιτείται κατά νόμον να περιλαμβάνει και λεκτικό καθορισμό όρων δόμησης».
Απορρίφθηκε επίσης το επιχείρημα για παράνομη σύσταση του ΚΕΠ Χίου, σημειώνοντας ότι οι αναφερόμενοι λόγοι «είναι απορριπτέοι προεχόντως ως αόριστοι».
Απορρίπτοντας τέλος την αίτηση, επιβάλλει εις βάρος του Δήμου Χίου τη δικαστική δαπάνη, που ανέρχονται σε 460 ΕΥΡΩ.
Η προσφυγή είχε κατατεθεί στο ΣτΕ από την πληρεξούσια δικηγόρο του δήμου Χίου Πέννυ Τασσοπούλου στις 26 Ιανουαρίου 2018.

Μοιράσου το άρθρο: