Γνωριμία φοιτητών Πανεπιστημίου ΝΑΝJING Κίνας με Λέσβο και Απολιθωμένο Δάσος
14 Οκτωβρίου 2019
Επίσκεψη ΤΕ Χίου του ΚΚΕ και ΛΑΣ στο παράρτημα του ΚΕΘΕΑ
14 Οκτωβρίου 2019

Το θέμα των αποζημιώσεων κατοίκων Χαλκειούς θέτει ο Αν. Μιχαηλίδης

Μοιράσου το άρθρο:

Το ζήτημα της πρόβλεψης νέων αποζημιώσεων σε κατοίκους του Χαλκειούς που δραστηριοποιούνται πέριξ του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ έθεσε, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Συγκεκριμένα, σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη η οποία συνυπογράφεται από 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει την πρόσφατη άτυπη επέκταση της ΒΙΑΛ εκτός του προσδιορισμένου χώρου της, λόγω αύξησης των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών και ταυτόχρονης επιβράδυνσης των μεταφορών προς την ενδοχώρα από την παρούσα κυβέρνηση.
“Αυτή η defacto μεταφορά σημαντικού όγκου δραστηριοτήτων εκτός του ορισμένου χώρου του ΚΥΤ συνιστά αναμφίβολα πρόσθετη επιβάρυνση για τους κατοίκους και ιδιοκτήτες της περιοχής και ειδικότερα εκείνων που ασκούν αγροτική δραστηριότητα”, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Ζητείται έτσι από το Υπουργείο να προβεί σε ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη του άρθρου 36 του Ν.4540/2018 που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, βάσει της οποίας είχαν καταβληθεί αποζημιώσεις σε κατοίκους του Χαλκειούς και της Σούδας.
Επίσης ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε με επιστολή του τον Δήμαρχο Χίου για την ερώτησή του και του ζητάει να συνδράμει σε αυτήν την κατεύθυνση διεκδικώντας από το αρμόδιο Υπουργείο την πρόβλεψη νέων αποζημιώσεων σε ιδιοκτήτες και παραγωγούς πέριξ της ΒΙΑΛ και προετοιμάζοντας τη σύσταση επιτροπής του Δήμου όπως εκείνης του 2017, η οποία θα καταγράψει και αποτιμήσει τις ζημιές των κατοίκων του Χαλκειούς.

Εν τω μεταξύ σε έκτακτη λαϊκή των κατοίκων του Χαλκειούς, το απόγευμα του Σαββάτου όπου είχε κληθεί και παραβρέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, τέθηκε έντονα το αίτημα να κλείσει άμεσα το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Μοιράσου το άρθρο: