Α. Μιχαηλίδη: Απολύτως καταδικαστέα τα χθεσινά επεισόδια, απαιτείται άμεση αναθεώρηση κυβερνητικών σχεδιασμών
14 Ιανουαρίου 2020
Διευρυμένη σύσκεψη στο ΠΕΚ με απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις
14 Ιανουαρίου 2020

Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ: Καταδίκη των επεισοδίων στο Δημoτικό Συμβούλιο

Μοιράσου το άρθρο:

“Καταδικάζουμε τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου σε βάρος του υφυπουργού Ν. Μηταράκη.
Επίσης, καταγγέλλουμε την προσπάθεια μια μικρής και διατεταγμένης ομάδας που επιχείρησε με λεκτικές επιθέσεις να εμποδίσει τον δημοτικό σύμβουλο Μ. Σκούφαλο να εκφράσει τις σταθερές και ξεκάθαρες θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Αυτές οι ενέργειες, στρέφονται κατά του αγώνα και της διεκδίκησης να κλείσει το Hot spot και να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο κράτησης”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ.
“Καλούμε το λαό της Χίου, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς να οργανώσουν τώρα πιο αποφασιστικά την πάλης τους διεκδικώντας: Κανένα νέο κέντρο ανοικτό ή κλειστό στο νησί, εδώ και τώρα κλείσιμο όλων των Χοτ Σποτ στη Χίο και τα νησιά του Αιγαίου. Άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα. Καμιά αποδοχή, κανένας συμβιβασμός με την αντιδραστική και επικίνδυνη πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, σήμερα της ΝΔ, χθες του ΣΥΡΙΖΑ, που καταδικάζουν τα νησιά του Αιγαίου να γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης κατατρεγμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Καμία ανοχή στο ρατσιστικό μίσος και την ξενοφοβία”, καταλήγει.
Χίος 14/1/2020

Μοιράσου το άρθρο: