Έργα αναβάθμισης στο γήπεδο 5Χ5 στις Εργατικές Κατοικίες Μυτιλήνης
4 Ιανουαρίου 2021
Αλλαγές στο νέο κύκλο του “Εξοικονομώ – Αυτονομώ” ζητά το ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου
4 Ιανουαρίου 2021

Β. Αιγαίο: Προθεσμίες για δηλώσεις κυνηγετικών και συλλεκτικών όπλων χωρίς σήμανση

Μοιράσου το άρθρο:

Με σημαντικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα θέματα όπλων έκλεισε ο προηγούμενος χρόνος. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, οι κάτοχοι όπλων για θήρα, που δεν φέρουν την προβλεπόμενη σήμανση (δηλαδή της παρ. 3Α του άρθρου 5 του ν. 2168/1993: επωνυμία κατασκευαστή ή εμπορική ονομασία, χώρα ή τόπο κατασκευής, αριθμός σειράς, έτος κατασκευής και μοντέλο όπου είναι εφικτό), είτε έχουν άδεια είτε όχι, θα πρέπει μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2022 να ολοκληρώσουν τη διαδικασία σήμανσης αλλιώς τα όπλα θα αφαιρεθούν ή θα κατάσχονται από τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες.
Σε ότι αφορά τους κατόχους αδειών όπλων συλλεκτικών, ιστορικών ή οικογενειακών κειμήλιων, των οποίων οι άδειες είχαν εκδοθεί από τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες μέχρι και πριν από την 8/4/2016 και δεν είχαν προσκομίσει την βεβαίωση περί συλλεκτικότητας των όπλων τους και περί απενεργοποίησής τους όπου απαιτούνταν, υποχρεούνται να την υποβάλλουν μέχρι την 31/12/2021.
Επισημαίνεται ότι μετά την 31/12/2021 οι άδειες θα ανακαλούνται και τα όπλα θα αφαιρούνται.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ασφαλείας ή όπου δεν υπάρχει με το Αστυνομικό Τμήμα, του τόπου κατοικίας τους, ώστε να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τη σχετική διαδικασία.

Μοιράσου το άρθρο: