Κλειστή η οδός Αργέντη, λόγω πτώσης τμήματος σπιτιού
11 Απριλίου 2019
Για τη Χίο της Αλληλεγγύης: Δημόσια παρέμβαση της Χιακής Συμπολιτείας για το προσφυγικό
11 Απριλίου 2019

Βολές ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου προς Δημοτική Αρχή για το θέμα των αποζημιώσεων πολιτών λόγω προσφυγικού

Μοιράσου το άρθρο:

Στο θέμα των αποζημιώσεων των κατοίκων του Χαλκειούς λόγω της λειτουργίας του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων- μεταναστών στη ΒΙΑΛ επαναφέρει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Με δεδομένο όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι η έγκριση των αποζημιώσεων για τους κατοίκους του Χαλκειούς, έχει ολοκληρωθεί από πλευράς του ΥΜΕΠΟ νομοθετικά από τον Ιούνιο του 2018 και η απόφαση μεταφοράς πιστώσεων υπεγράφη στις 29 Ιουνίου 2018, προκαλεί εντύπωση «για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή Χίου αποφάσισε να περιμένει μέχρι το Μάρτιο του 2019 για να διεκπεραιώσει την καταβολή των αποζημιώσεων».
Ρωτά επίσης πότε διαπιστώθηκαν οι τελευταίες από τις ζημιές αυτές από την επιτροπή καταγραφής του Δήμου, για να κάνει λόγο σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος και πως περίμενε 40 μέρες πριν τις εκλογές για να εξαγγείλει ότι θα κάνει νέο αίτημα αποζημιώσεων προς το Υπουργείο.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ:

Χίος 10-4-2019

Το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού μας έχει απασχολήσει ως τοπική κοινωνία αρκετές φορές και για εμάς πρωταρχικό ρόλο αποτελεί η διατήρηση της κανονικότητας στην ζωή των κατοίκων της Χίου.
Ένα θέμα που έχει γίνει αντικείμενο μεγάλης συζήτησης και ακόμη μεγαλύτερης πολιτικής εκμετάλλευσης είναι οι αποζημιώσεις των Κατοίκων του Χαλκειούς.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Χίου μάθαμε ότι αναμένεται να σταλεί στο ΥΜΕΠΟ, εντός της εβδομάδας η λίστα της Επιτροπής του Δήμου Χίου οποία περιλαμβάνει 62 συμβάντα και ανέρχεται συνολικά σε 153.000 ευρώ και αφορά την τελευταία διετία. Επίσης καθόλου τυχαία κατά την δήλωση του επανέλαβε αρκετές φορές ότι η καταβολή των αποζημιώσεων είναι θέμα της Κυβέρνησης.
Μετά από αυτές τις δηλώσεις σε συνάρτηση με τα δεδομένα, ότι η έγκριση των αποζημιώσεων για τους κατοίκους του Χαλκειούς, έχει ολοκληρωθεί από πλευράς του ΥΜΕΠΟ νομοθετικά από τον Ιούνιο του 2018 και η απόφαση μεταφοράς πιστώσεων υπεγράφη στις 29 Ιουνίου 2018 (ΑΔΑ: ΩΞΡΣ465ΧΘΕ-ΝΡΛ)και οι λοιπές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν, ήδη, από τον Σεπτέμβρη του 2018,μας δημιουργήθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα:
Για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να περιμένει μέχρι το Μάρτιο του 2019 για να διεκπεραιώσει την καταβολή των αποζημιώσεων;

Επίσης, το τελευταίο διάστημα στην Χίο σε αντίθεση με τα άλλα νησιά, έχει σχετική ηρεμία όσον αφορά τις αφίξεις και μια κανονικότητα στον πληθυσμό αιτούντων άσυλο ,μας δημιουργεί ευλόγα ερωτήματα, για ποιο λόγο ο Δήμαρχος περίμενε 40 μέρες πριν τις εκλογές για να εξαγγείλει ότι ΘΑ κάνει νέο αίτημα αποζημιώσεων προς το Υπουργείο;
Πότε διαπιστώθηκαν οι τελευταίες από τις ζημιές αυτές από την επιτροπή καταγραφής του Δήμου; Γιατί το διάστημα των τελευταίων 2 χρόνων, που αναφέρει στην συνέντευξή του ο κος Δήμαρχος είναι κάπως γενικό.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε και εμείς και οι συμπολίτες μας τι ακριβώς συμβαίνει ,ένα διαμηνύουμε «η πολλή υποκρισία βλάπτει»!
Επίσης η αποποίηση ευθυνών και η μετάθεση των πάντων στην Κυβέρνηση απαξιώνει και τον ρόλο του Δημάρχου και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου”.

σ.σ. ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ 09062018

Μοιράσου το άρθρο: