Επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας
13 Ιανουαρίου 2020
Διοργανώνουν κινητοποίηση ενάντια στη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις
13 Ιανουαρίου 2020

Διαμαρτύρονται για την διακοπή των μαθητικών δρομολογίων

Μοιράσου το άρθρο:

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές των Λυκείων την Τρίτη γύρω στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, του Δημαρχείου και των γραφείων του ΚΤΕΛ Σάμου. Παρόμοια διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και σήμερα από τους μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις σχολικές μονάδες λόγω της διακοπής εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων με αποτέλεσμα το μάθημα να γίνεται με το 1/3 του συνόλου της μαθητικής νεολαίας.
Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν και στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Σάμου η οποία έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 η ώρα ως τη λήξη του ωραρίου τους αντιδρώντας στη διακοπή των δρομολογίων.
«Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ανακύπτει το πρόβλημα με αυτή την μορφή. Διακοπές της μεταφοράς των μαθητών βιώσαμε και τα προηγούμενα χρόνια αλλά και την παρούσα σχολική χρονιά, μόλις πριν από περίπου ένα μήνα, οπότε και το πρόβλημα σύμφωνα με τους υπεύθυνους διευθετήθηκε.
Η διακοπή της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών έχει ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός μαθητών να μην προσέρχεται στα μαθήματα. Αυτό με τη σειρά του επιβάλλει, για παιδαγωγικούς λόγους που ο καθένας μπορεί να καταλάβει, μια άτυπη «παύση» της προόδου των μαθημάτων. Η κατάσταση αποβαίνει εις βάρος κάθε μαθητή και χτυπάει ακόμη περισσότερο όσους προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα και αγροτικές-ημιορεινές περιοχές.
Η δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση όλων των μαθητών αποτελεί απαρέγκλιτη προϋπόθεση για το δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Δεν τη διαπραγματευόμαστε και απαιτούμε να δοθεί λύση άμεσα, ώστε όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να επιστρέψουν στα μαθήματά τους κανονικά» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση του το Δ.Σ της ΕΛΜΕ.

Μοιράσου το άρθρο: