Συζήτησαν το ενδεχόμενο να ενταχθεί η Σάμος στην τουριστική αγορά της Κωνσταντινούπολης
29 Ιανουαρίου 2020
Μεταφέρονται συνεχώς οικίσκοι στο νέο ΚΥΤ
29 Ιανουαρίου 2020

Δήλωσε την αντίθεση του στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

Μοιράσου το άρθρο:

Την αντίθεση του στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος εξέφρασε στον υπουργό Νότη Μηταράκη το Εργατικό Κέντρο στην σύσκεψη φορέων όπου έλαβε μέρος. Κατήγγειλε τις κυβερνητικές αποφάσεις που τις χαρακτήρισε πλήρως ευθυγραμμισμένες με αυτές της Ε.Ε. και έρχονται σε αντίθεση τόσο με τα συμφέροντας προσφύγων και μεταναστών όσο και όλου του ντόπιου πληθυσμού.
«Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την πολιτική εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων στο νησί μας και τη χώρα. Έτσι θα διογκώσει και άλλο τα τεράστια σημερινά προβλήματα τόσο για τους πρόσφυγες και μετανάστες όσο και για τον ντόπιο πληθυσμό, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο στα παλιά του τα παπούτσια τα όσα ο Σαμιώτικος λαός καταδίκασε με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του.

Η κυβερνητική απόφαση για δημιουργία νέου hotspot και μάλιστα κλειστού τύπου, χωρητικότητας 5.000+ στη περιοχή Ζερβού, η λεγόμενη «φύλαξη των συνόρων», η δήθεν επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, οι φυλακίσεις, οι απελάσεις στην Τουρκία κ.λ.π. προμηνύουν ένταση της καταστολής, της βίας και της απανθρωπιάς, μετατρέποντας τα νησιά μας σε «αποθήκες» προσφύγων-μεταναστών.

Οι λεγόμενες «αλήθειες» και η προσπάθεια «δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης» που διαρκώς επαναλάμβανε ο υπουργός, ουσιαστικά ήταν μια προσπάθεια να αποσπάσει συναίνεση και αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής από τους Σαμιώτες.
Αντίστοιχες «αλήθειες» μας έλεγε και ο σημερινός βουλευτής του νομού όταν πριν μερικούς μήνες έδινε υπόσχεση προεκλογικά (στη σύσκεψη των Μυτιληνιών) ότι ήταν απόφαση του κ. Μητσοτάκη να μη γίνει το hotspot στου Ζερβού, για να αρπάξει την ψήφο των Σαμιωτών.

Ο αγώνας με αυτό το πλαίσιο είναι ο μόνος που δίνει ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. Αυτό πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση!

Απαιτούμε λύσεις ΤΩΡΑ και όχι χάντρες και καθρεφτάκια σαν αντισταθμιστικά οφέλη. Τα οφέλη είναι δικαίωμά μας, ανεξαρτήτως προσφύγων και μεταναστών, τα δικαιούμαστε και αγωνιζόμαστε για να τα κατακτήσουμε» ανέφερε στο σχετικό δελτίο τύπου..

Μοιράσου το άρθρο: