“Συμπαράταξη Πολιτών” για το προσφυγικό: Υποχρεωτική διαχείριση μιας ανθρωπιστικής κρίσης αλλά όχι αναπτυξιακή επιλογή
12 Ιανουαρίου 2021
Διαβούλευση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 στο Βόρειο Αιγαίο
13 Ιανουαρίου 2021

Εμβολιάστηκαν οι πρώτοι υγειονομικοί στη Σάμο

Μοιράσου το άρθρο:

Οι πρώτοι 60 υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του Νοσοκομείου Σάμου εμβολιάστηκαν σήμερα  με πρώτο το διοικητή του, Νίκο Στεφανή.

Ακολούθησαν ο Διοικητικός Διευθυντής Μιχάλης Καραβασίλης, η πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων Βασιλική Βελώνη και η Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Σταματία Καρύδα.

Οι  εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 8: 30 ακριβώς  και ολοκληρώθηκαν στις 3 το μεσημέρι με νοσηλευτές και γιατρούς να εναλλάσσονται στη θέση για το εμβόλιο. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει  οριστεί ως εμβολιαστικό κέντρο υπάρχει ένα τμήμα που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση τυχόν αλλεργικών  παρενεργειών. Σήμερα αυτό δε χρειάστηκε καθώς δεν υπήρξε καμία παρενέργεια σε όσους έκαναν το εμβόλιο.

Τα 190 εμβόλια της Pfizer,  τα οποία έφτασαν χθες με πτήση της Aegean στο νησί θα πρέπει να καταναλωθούν ως την Παρασκευή το βράδυ, καθώς διατηρούνται εκτός της μεγάλης ψύξης μόνο για 5 ημέρες.

Μέχρι την Παρασκευή θα φτάσει και η δεύτερη παρτίδα εμβολίων.

Να σημειώσουμε ότι και οι 30 υγειονομικοί του Κ.Υ Καρλοβάσου θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο της Σάμου ενώ είναι όλα έτοιμα σύμφωνα με την Συντονίστρια του Κ.Υ Ευτυχία Δήμου να λειτουργήσει για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού ως εμβολιαστικό κέντρο.

Μοιράσου το άρθρο: