Έστειλαν συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον 19χρονο Νικολα
21 Αυγούστου 2019
Μουσική εκδήλωση από το αναγνωστήριο Αγιάσου στη Φίλια
21 Αυγούστου 2019

Έπεσε η αυλαία για το 13ο Φεστιβάλ “Ηραία Πυθαγόρεια” στη Σάμο

dig

Μοιράσου το άρθρο:

Με την θεατρική παράσταση της αρχαίας γιορτής των ηραίων στις όχθες του ποταμό Ίμβρασου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το 13 φεστιβάλ ηραία Πυθαγόρεια στη Σάμο.

Με το άναμμα της φλόγας στο Ναό της Θεάς Ήρας την δεύτερη μέρα, δόθηκε η εκκίνηση για τους γυναικείους αθλητικούς αγώνες σε αναπαράσταση των αγώνων που γινόταν στην αρχαιότητα από το Ηραίον μέχρι το Πυθαγόρειο μέσω της Ιεράς οδού. Εκατοντάδες εθελοντές και χιλιάδες κόσμου υποδέχτηκαν τις αθλήτριες στο Πυθαγόρειο ενώ ταυτόχρονα σχηματίστηκε η πομπή των ηραίων  που πέρασε μέσα από τους δρόμους του Πυθαγορείου για να καταλήξει στο λιμάνι και να ξεκινήσει η τελετή λήξης . Ομάδες χορού και καλλιτεχνικά δρώμενα στον κεντρικό δρόμο άλλα και στην παραλία πλαισίωναν τις εκδηλώσεις.

Με το δαφνοστεφάνωμα των αθλητριών αλλά και τις εξαιρετικές καλλιτεχνικές δημιουργίες ολοκληρώθηκαν στο λιμάνι πυθαγορείου οι εκδηλώσεις για τα 13 χρόνια του Φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια που  πραγματοποιείται στην Σάμο . Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αλλά και των εθελοντών ικανοποίησε για άλλη μία χρονιά τους διοργανωτές

Μοιράσου το άρθρο: