Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η έκθεση για την ζωή και το έργο του Ξενοφώντος Ζολώτα
27 Σεπτεμβρίου 2019
Παρουσίασε τις αιτίες αλλά και τις προτάσεις της «η Σάμος αλλάΖΕΙ» για το μεταναστευτικό
27 Σεπτεμβρίου 2019

Γεμίζει ασφυκτικά το ΚΥΤ της Σάμου με τις νέες πολυάριθμες αφίξεις μεταναστών

Μοιράσου το άρθρο:

Καθημερινές και πολυάριθμες είναι πλέον οι αφίξεις μεταναστών  από τα απέναντι τουρκικά παράλια στο νησί της Σάμου. Σε πέντε περιστατικά άφιξης αλλοδαπών  καταγράφηκαν την Πέμπτη στην ευρύτερη περιοχή της νήσου Σάμου έφτασαν στην Σάμο 239 άτομα.

 Συγκεκριμένα   23 άτομα εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες  βόρεια Καρλοβάσου, 56 άτομα στην παραλία της Μουρτιάς, 67 στη θαλάσσια περιοχή του Κοκκαρίου, 40 στην  παραλία Γαλάζιου και 53 στο ακρωτήριο Πράσο. Να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη βρέθηκε στην παραλία « Γαλάζιο» ένα πτώμα το οποίο βρισκόνταν στην παραλία σε πλήρη αποσύνθεση. Εικάζεται ότι ανήκει σε άνδρα. 

Ο αριθμός των μεταναστών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πλησιάζει πλέον τους 5.900.

Η κατάσταση στο ΚΥΤ είναι πλέον τραγική με τις σκηνές να έχουν απλωθεί σε μια τεράστια ακτίνα γύρω από την υπάρχουσα δομή.

20 τουαλέτες και 7 ντουζιέρες  για τόσα άτομα είναι ενδεικτικό των συνθηκών υγιεινής που επικρατούν  στο Χοτ-σποτ.

Οι ουρές για τα γεύματα μπορεί να διαρκούν ακόμη και 4 ώρες ενώ  όλη η δομή έχει χωριστεί σε «γειτονιές» ανάλογα την εθνικότητα των μεταναστών. Αυτοσχέδιες σκηνές, μαγειρεία έχουν δημιουργηθεί για να μπορούν να  διαχειριστούν την καθημερινότητα .

Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν το επόμενο διάστημα ανησυχούν τους υπευθύνους  καθώς η πλειοψηφία των μεταναστών μένουν σε σκηνές.

Το αίτημα για κλείσιμο της υπάρχουσας δομής είναι πλέον καθολικό και έχει διατυπωθεί με κάθε τρόπο από την τοπική κοινωνία

Μοιράσου το άρθρο: