Ικαρία: Πρόγραμμα επιτήρησης του «πυρετού δυτικού Νείλου» στα ιπποειδή και τα άγρια πτηνά
6 Σεπτεμβρίου 2018
Αφιέρωμα στον μουσικό Γιώργο Τσιμπίδη 11/9 στο Καραβόσταμο Ικαρίας.
6 Σεπτεμβρίου 2018

Δράσεις, με εντούρο και ιστιοσανίδες στην Ικαρία. 7-8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Μοιράσου το άρθρο:

Στη Μεσακτή Ικαρίας στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Enduro & Surf Camp απο το Enduro Skills σε συνεργασία με το Ikaria Surf School / Greece και την υποστήριξη του Α.Γ. Σ. Διαγόρας, η περιήγηση στα μονοπάτια της Ικαρίας με την άγρια ομορφιά του νησιού και τα μοναδικά τοπία με θέα το Αιγαίο απο ψηλά θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό αναβάτη ενώ η παραλία της Μεσακτής θεωρείται ιδανική για να μάθει κανείς το άθλημα του surf με τους καλύτερους εκπαιδευτές του Ikaria Surf School ή να εξασκήσει τις ικανότητες του στο SUP (Stand Up Paddle).

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 7/9: Το πλοίο Νήσος Μύκονος της Hellenic Seaways αναχωρεί απο το λιμάνι του Πειραιά στις 7:35 και έχει άφιξη στις 14:05, αναφορικά το κόστος των ναύλων ανέρχεται στα 38€ για το ατομικό εισιτήριο και 24€ για την μοτοσυκλέτα. Αναλαμβάνουμε την παραλαβή των αποσκευών σας και οδηγούμε παρέα για 11 χλμ. μέχρι την παραλία της Μεσακτής όπου θα γίνει το καλωσόρισμα, εκεί θα δοκιμάσουμε τις ικανότητες μας στο Surf και στο Sup μέχρι την δύση του ηλίου, έπειτα αναχωρούμε για το “Κτήμα Σπανού” στις Ράχες Ικαρίας όπου θα είναι ο τόπος διαμονής για το τριήμερο σε έναν παραδοσιακό κατάφυτο χώρο ενώ θα ακολουθήσει Barbeque Party δίπλα στην πισίνα που διαθέτει το κτήμα!

Σάββατο 8/9: Εκκίνηση με πλοηγό απο την παραλία της Μεσακτής για την πρώτη μέρα enduro με διαδρομή 50χλμ. διασχίζοντας τα απόκρημνα βουνά της Βορειοανατολικής Ικαρίας με στάσεις σε σημεία απείρου κάλους όπως το χωριό Βρακάδες για αναμνηστικές φωτογραφίες και σνάκ για την απαραίτητη ενέργεια. Επιστροφή στην Μεσακτή και στη συνέχεια μάθημα Surf ή Sup μέχρι την δύση του ήλιου, το βράδυ του Σαββάτου θα είναι ελεύθερο και δεν περιέχει σίτιση ώστε να επιλέξει κανείς ανάμεσα στα τοπικά εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσεις τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού.

Κυριακή 9/9: Εκκίνηση με πλοηγό απο “Κτήμα Σπανού” για την δεύτερη μέρα enduro με νέα διαδρομή 60 χλμ. περνώντας απο ξακουστά χωριά όπως αυτό της Λαγκάδας με κορυφαίο σημείο αναφοράς τις πλαγιές πάνω από τον Μαγγανίτη βλέποντας απο ψηλά την περίφημη παραλία των Σεϋχελλών όπου αναμνηστικές φωτογραφίες και σνάκ θα είναι και πάλι στο πρόγραμμα. Επιστροφή στο “Κτήμα Σπανού” για ανασυγκρότηση και αναχωρήση οδικώς για το λιμάνι του Εύδηλου για το πλοίο Νήσος Μύκονος των 17:25 με άφιξη στον Πειραιά στις 23:55.

Το συνολικό κόστος του τριημέρου ανέρχεται στο ποσό των 150 ευρώ +φπα και περιέχει: 2 μέρες enduro με 2 διαφορετικές διαδρομές, 2 μαθήματα Surf, 2 διανυκτερεύσεις, ένα κυρίως γεύμα την Παρασκευή και 2 μικρά γεύματα ενδιάμεσα στην μέρα του Σαββάτου και της Κυριακής, για όσους δεν επιθυμούν μάθημα Surf η τιμή θα διαμορφωθεί ανάλογα.
Ενημερώστε μας για την συμμετοχή σας μέχρι την Τετάρτη 5/9.

Πληροφορίες: 6942084220

https://hellenicseaways.gr/praktoreia

http://www.ktimaspanou-ikaria.gr/cgi-sys/suspendedpage.cgi?view=featured

http://www.ikariasurfschool.com/el/

https://www.visitikaria.gr/gr

Μοιράσου το άρθρο: