Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο βουλευτή Σάμου για το ασφαλιστικό
21 Ιανουαρίου 2016
Το έγκλημα συνεχίζεται 41 νεκροι – νέα ναυάγια
22 Ιανουαρίου 2016

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Ιανουαρίου – Ανοιχτό στον διάλογο δηλώνει το υπουργείο

Μοιράσου το άρθρο:

Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατά του ασφαλιστικού για την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Ιανουαρίου αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας είχαν οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ.

Τη διατήρηση της αυτονομίας του ΝΑΤ, αλλά και διευκρινίσεις σχετικά τα βαρέα και ανθυγιεινά ως προς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ζήτησαν την Πέμπτη από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα οι εκπρόσωποι τωνναυτεργατικών σωματείων της ΠΝΟ.

Ο υπουργός είπε ότι το θέμα του ΝΑΤ συζητείται ακόμη στην κυβέρνηση και προσέθεσε ότι το υπουργείο Εργασίας ότι είναι ανοιχτό στον διάλογο και θα ήθελε να οριστεί μια νέα συνάντηση με τους ναυτικούς.

Είπε, επίσης, πως η ενοποίησή του ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα γεννήσει πολλά προβλήματα εφαρμογής, κάτι που -όπως σημείωσε- παραδέχεται και το υπουργείο Εργασίας, και συμπλήρωσε ότι η πολιτική ηγεσία αναζητά λύσεις που να μην είναι αυτόματες, αλλά μεταβατικές, και ότι όλα είναι ανοιχτά.

Σημειώνεται ότι τα 14 ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου, με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους κατά τη διάρκεια κατάθεσης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Την Πέμπτη οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η τρέχουσα απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ λήγει τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: