Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “πασαλείμματα το ασφαλιστικό”, τι είπε για hotspots
26 Ιανουαρίου 2016
24ωρη απεργία δημοσιογράφων την Πέμπτη-Συμμετέχει η ΕΣΗΕΠΗΝ
26 Ιανουαρίου 2016

Το ασφαλιστικό «δένει» τα πλοία για 48 ώρες στα λιμάνια

Μοιράσου το άρθρο:

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα είναι από αύριο στις 6 το πρωί η χώρα και για 48 ώρες, λόγω της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από αύριο στις 6 το πρωί της Τετάρτης 27/01 έως στις 6 το πρωί της Παρασκευής 29/01.

Η ΠΝΟ έχει αποφασίσει επίσης τη συμμετοχή του κλάδου των ναυτικών και στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Πέμπτη, ενώ προειδοποιεί με νέα κλιμάκωση κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη βουλή.

O υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ είπε ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τον διαβεβαίωσε ότι είναι ακόμα ανοιχτή στο διάλογο για το ασφαλιστικό και ότι η ένταξη του ταμείου των ναυτικών στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, θα γίνει με τη διατήρηση μιας γενικής διεύθυνσης, που θα κάνει ό,τι κάνει το ΝΑΤ τώρα. Η ΠΝΟ ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου και αντιτίθεται στην ένταξη του ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο: