Ψηφίσματα της απεργιακής συγκέντρωσης στο Νοσοκομείο Λήμνου
15 Οκτωβρίου 2019
Στελέχωση, χρηματοδότηση των μονάδων Υγείας στα νησιά μας, αλληλεγγύη σε πρόσφυγες Ικαρία 15/10/2019
16 Οκτωβρίου 2019

Αιχμηρή ανακοίνωση του δημάρχου Ικαρίας για το θέμα των Ιαματικών Πηγών του νησιού

Μοιράσου το άρθρο:

Αιχμές κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής περιέχει το δελτίο τύπου του δημάρχου Ικαρίας κ. Νίκου Καλαμπόγια όσον αφορά την διαχείριση του θέματος των Ιαματικών πηγών. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 18/10 θα έχει πολύ ενδιαφέρον. ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

«Υπογράφηκε στις 14 Οκτωβρίου 2019 η διοικητική πράξη αναγνώρισης της λουτροπηγής Απόλλωνα των Θέρμων Ικαρίας από τον Υπουργό Τουρισμού.
Η Δημοτική Αρχή κατάφερε μέσα σε ένα μήνα να ολοκληρώσει τις εργασίες που απαιτούνταν σε αντίθεση με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή – η οποία αρκέστηκε να καταθέσει έναν σχεδόν έτοιμο φάκελο που της παρέδωσε η Δημοτική Αρχή του κ. Σταυρινάδη- και παρά τις συνεχείς οχλήσεις από το Υπουργείο Τουρισμού για συμπληρωματικές εργασίες οδήγησε την λουτροπηγή Απόλλωνα εις γνώσιν της σε σφράγιση στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 αφού δεν έπραξε τα απαιτούμενα στην πενταετή θητεία της ως όφειλε.

Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα.

Δεσμευόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες μας ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά τις εργασίες μας και στόχος μας είναι να αποκτήσουν οι πηγές της Ικαρίας και το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ.
Επιπρόσθετα θα συντάξουμε και θα καταθέσουμε φάκελο και για την πηγή Σπηλιά Θέρμων κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει προκειμένου να αναγνωριστεί ως φυσικός πόρος και στη συνέχεια να πάρει το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μ. Κόνσολα για την ουσιαστική συνεργασία του Υπουργείου τους και των υπηρεσιών του με την Δημοτική Αρχή και την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημά μας.
Επίσης ευχαριστούμε τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Χ. Στεφανάδη για την έμπρακτη στήριξή του από την πρώτη στιγμή».

Μοιράσου το άρθρο: