Ικαρία: Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες για την Τετάρτη 17/2
16 Φεβρουαρίου 2021
Ικαρία: Κλειστοί δρόμοι στο ορεινό τμήμα Ραχών – Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
16 Φεβρουαρίου 2021

Αιμοδοσία στην Ικαρία 4 – 5 και 6 Μαρτίου

Μοιράσου το άρθρο:

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου έχει προγραμματιστεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από το νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” στο νησί της Ικαρίας. Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών θα συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία αυτής της εθελοντικής δράσης, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού σε αίμα.
Το νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” αποτελεί το μοναδικό Νοσοκομείο μέσω της Πανικάριας Τράπεζας Αίματος το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των αιμοδοτών του νησιού και των συγγενών αυτών, όπου και αν αυτοί βρεθούν και ταυτόχρονα όλων των περιστατικών του νοσοκομείου Ικαρίας.

Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας αποτυπώνεται ως εξής:
-Πέμπτη 4 Μαρτίου στο Καραβόσταμο – Ώρες: 16.00 – 20.00

-Παρασκευή και Σάββατο 5 και 6  Μαρτίου στον Άγιο Κήρυκο στο παλιό δημαρχείο – Ώρες: 09.00 – 14.00 και 16.00-20.00. Το Σάββατο θα είναι μόνο τις πρωινές ώρες.

“Οφείλουμε όλοι – τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση – να συνεχίσουμε και να εδραιώσουμε αυτή την τόσο σπουδαία εθελοντική δράση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αντίστοιχη εθελοντική αιμοδοσία, τον Μάρτιο του 2020 συλλέχθηκαν 246 φιάλες. Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν, είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας γι’ αυτή την σπουδαία προσπάθεια. Ας πάρουμε όλοι μέρος στο πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης”.
Πριν την αιμοδοσία πραγματοποιείται εξέταση από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχουν στην προσπάθεια, παρέχοντας κάθε ασφάλεια στον εθελοντή αιμοδότη.

Μοιράσου το άρθρο: