Αναφορά βουλευτών του ΚΚΕ προς το υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα των υποθηκοφυλακείων Ικαρίας
19 Φεβρουαρίου 2020
Μνημόνιο συνεργασίας για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών σε νησιωτικές περιοχές
19 Φεβρουαρίου 2020

Αιμοδοσία στην Ικαρία 4-7 Μαρτίου 2020

Μοιράσου το άρθρο:

Το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” είναι το μοναδικό Νοσοκομείο μέσω της Πανικάριας Τράπεζας Αίματος, που καλύπτει τις ανάγκες των αιμοδοτών του Νησιού μας και των συγγενών τους, όπου και αν αυτοί βρεθούν και ταυτόχρονα όλων των περιστατικών του Νοσοκομείου Ικαρίας.
Το έργο της τράπεζας αίματος του Νησιού μας και του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” είναι ανεκτίμητο και οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι, ούτως ώστε να αυξηθεί η προσφορά σε φιάλες αίματος, ιδιαίτερα τώρα που παρατηρείται μεγάλη δυσκολία στην κάλυψη όλων των αναγκών, τόσο των αιμοδοτών, όσο και του Νοσοκομείου μας.
Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου έχει προγραμματιστεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, στο νησί της Ικαρίας. Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών θα συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία αυτής της δράσης εθελοντικής αιμοδοσίας, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μας σε αίμα. Πιο συγκεκριμένα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 Στο Στρατόπεδο του Φάρου
Ώρες: 08.00 – 14.00

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ
Ώρες: 15.00 – 21.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – Νοσοκομείο
Ώρες: 09.00 – 15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – Νοσοκομείο
Ώρες: 10.00 – 18.00
Με την αυξητική τάση που παρουσιάζει η εθελοντική αυτή δράση, εδραιώνεται και η συνέχισή της. Στην αντίστοιχη εθελοντική αιμοδοσία, το Μάρτιο του 2019 συλλέχθηκαν 210 φιάλες.
Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν, είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας γι’ αυτή την προσπάθεια. Ας πάρουμε όλοι μέρος στο πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.
Πριν την αιμοδοσία πραγματοποιείται εξέταση από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχουν στην προσπάθεια, παρέχοντας κάθε ασφάλεια στον εθελοντή αιμοδότη. Αν είστε ήδη εθελοντής μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την προσωπική κάρτα αιμοδότη. Όποιος εθελοντής προσφέρει αίμα πρώτη φορά ή όποιος την έχει χάσει θα του χορηγηθεί νέα κάρτα. Η αιμοδοσία μπορεί να πραγματοποιηθεί από εθελοντές μεταξύ των ηλικιών 18 – 65 ετών.

Μοιράσου το άρθρο: