Ικαρία: Συνεχίζονται οι εργασίες αντιστήριξης πρανών στον δρόμο Κάλαμος-Νας
6 Αυγούστου 2020
“Πινελιές” καλού γούστου στο Φραντάτο Ικαρίας
6 Αυγούστου 2020

Απάντηση από το Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος» στο Εργατικό Κέντρο Σάμου για ανάκληση απόλυσης εργαζόμενης

Μοιράσου το άρθρο:

To Εργατικό Κέντρο Σάμου δημοσίευσε στις 28/7/20 (η ΕΡΤ Αιγαίου στις 2/8) με θέμα την απόλυση εργαζόμενης από το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος. Στην απάντηση του ο Θοδωρής Τσιμπίδης εκπρόσωπος του Αρχιπελάγους αναφέρει:

«.. η υπόθεση αφορά την εργαζόμενη ως γραμματέα στην ερευνητική βάση που διατηρούσε έως πρόσφατα το Αρχιπέλαγος στη Σάμο – ένα γραφείο που υπολειτουργεί από τον Μάρτιο λόγω πανδημίας, ενώ από τον Ιούνιο σταμάτησε ολοκληρωτικά τη λειτουργία του, με τη δραστηριότητα και την έδρα να έχει μεταφερθεί στα βόρεια Δωδεκάνησα μέχρι νεοτέρας. Καθώς λοιπόν σε ένα κλειστό γραφείο η γραμματέας έμεινε χωρίς αντικείμενο εργασίας, όταν έληξε η περίοδος της αναστολής, συνέχιζε να λαβαίνει τις νόμιμες απολαβές παραμένοντας στο σπίτι της, όταν όλο το υπόλοιπο προσωπικό του φορέα συνέχισε να εργάζεται σκληρά στη νέα έδρα με στόχο να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, όλοι μακριά από τα σπίτια μας, με σκοπό να παραμείνει ο φορέας ζωντανός και να επιτυγχάνονται οι στόχοι για την προστασία των θαλασσών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρόλο που την εποχή αυτής της πρωτοφανούς διεθνούς κρίσης, είναι πάρα πολύ δύσκολο να διατηρούνται οι θέσεις εργασίας, προσφέρθηκε στη συγκεκριμένη εργαζόμενη η επιλογή να μεταφερθεί προσωρινά (όπως και όλο το υπόλοιπο προσωπικό) σε γραφείο του φορέα που λειτουργεί στα βόρεια Δωδεκάνησα. Με κάθε καλή πρόθεση και χωρίς καμία μείωση μισθού, της προσφέρθηκε παράλληλα να της καλυφθούν τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μετακίνησης, για την περίοδο που θα εργαζόταν εκτός έδρας.

Η εργαζόμενη αρνήθηκε την προσωρινή μετακίνηση καθώς επίσης και την άλλη επιλογή, αυτή της απόλυσης της με πλήρη αποζημίωση (απόλυση η οποία έγινε ακολουθώντας την απολύτως νόμιμη διαδικασία και τις πλήρεις αποζημιώσεις). Ανέφερε μάλιστα ως απειλή το ρόλο της στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Σάμου, αναφέροντας ότι απαιτεί να συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι της, άσχετα εάν έχει αντικείμενο εργασίας ή όχι– και απαιτώντας να της καταβάλλεται το σύνολο των μισθών και επιδομάτων”.

Μοιράσου το άρθρο: