Ανακοίνωση Σωματείων Ικαρίας για την”ημέρα δράσης για την υγεία”
6 Απριλίου 2020
Σχέδιο κανονισμού λειτουργίας της ιαματικής πηγής του Απόλλωνα στην Ικαρία
8 Απριλίου 2020

Αρνητικό το τελευταίο τεστ που στάλθηκε από την Ικαρία

FILE PHOTO: A scientist conducts research on a vaccine for the novel coronavirus (COVID-19) at the laboratories of RNA medicines company Arcturus Therapeutics in San Diego, California, U.S., March 17, 2020. REUTERS/Bing Guan/File Photo

Μοιράσου το άρθρο:

Αρνητικό το τελευταίο τεστ για κορονοϊό που στάλθηκε από το Νοσοκομείο Ικαρίας την Κυριακή 5/4 στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Το τεστ δεν αφορούσε κάποιον από τις 20 ιχνηλατημένες επαφές του 25χρονου που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 26/3.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙΠ), με έτος ίδρυσης το 1919, είναι το πρώτο Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας και Δημόσιας Υγείας που ιδρύθηκε στην Ελλάδα.

Σήμερα, 100 χρόνια από την Ίδρυση του, το ΕΙΠ είναι ένα Ερευνητικό Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, που εποπτεύεται από τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας. Η λειτουργία του ΕIΠ διέπεται από τις διατάξεις τόσο του ελληνικού νόμου για τα Ερευνητικά Κέντρα όσο και από Διμερή Σύμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης (ν. 4528/2018) με το Institut Pasteur της Γαλλίας.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το ΕΙΠ ως προς τα άλλα εθνικά ερευνητικά κέντρα, είναι ότι η έρευνα που διεξάγεται στα εργαστήριά του, κυρίως στα λοιμώδη νοσήματα και οι υπηρεσίες στη Δημόσια Υγεία είναι στενά συνδεδεμένες. Σημαντική είναι επίσης η ενεργή συμμετοχή του στο διεθνές δίκτυο των 33 Ινστιτούτων Παστέρ που σκοπό έχουν τον αγώνα έναντι των μολυσματικών νοσημάτων.Μια από τις κύριες δραστηριότητες του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ είναι η άμεση ανταπόκριση σε απειλές για τη Δημόσια Υγεία με εντοπισμό και απομόνωση πολυάριθμων παθογόνων μικροβιακών παραγόντων που προκαλούν επιδημίες. Ταυτόχρονα βοηθά το Υπουργείο Υγείας στην παρακολούθηση, την πρόληψη και τον έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών με τα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Λοιμώξεων. Είναι σαφές ότι η γεωγραφική θέση της Ελλάδας στο σταυροδρόμι Ανατολής – Δύσης και κοντά στη Βόρεια Αφρική διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στην παρακολούθηση της εισόδου, εμφάνισης και επανεμφάνισης μολυσματικών ασθενειών στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Μοιράσου το άρθρο: