Αποφάσισαν να στείλουν έγγραφο διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση για τα πυροσβεστικά αεροπλάνα
12 Ιουνίου 2019
Ο Δήμος Ικαρίας συγχαίρει τους αθλητικούς συλλόγους του νησιού
14 Ιουνίου 2019

Δεν έχουν εγκριθεί τα δρομολόγια των οδικών άγονων γραμμών Ικαρίας για το 2019

Μοιράσου το άρθρο:

Με έγγραφο του ο δήμαρχος Ικαρίας κ. Στ. Σταμούλος προς τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Ι. Ξενάκη και Π.Ε Σάμου κ. Ν. Κατρακάζο, με κοινοποίηση στην Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, αναφαίρετε στα δρομολόγια των οδικών συγκοινωνιών της Ικαρίας, «διότι αν και η καλοκαιρινή περίοδος έχει αρχίσει, δεν έχουν εγκριθεί ακόμη από τις υπηρεσίες σας τα Θερινά Δρομολόγια του νησιού, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην μετακίνηση τόσο των μόνιμων κάτοικων όσο και των επισκεπτών» τονίζει και συνεχίζει «ειδικότερα με την σύνδεση των συγκοινωνιακών κόμβων του νησιού σας έχουμε κατά καιρούς εκθέσει τις απόψεις μας, επανερχόμαστε ωστόσο παρουσιάζοντας εκ νέου συνοπτικά τις προτάσεις μας επί του θέματος.
 Αρχικά κρίνουμε αναγκαία την διατήρηση των δρομολογίων που υπάρχουν στις προηγούμενες αποφάσεις σας τόσο για την χειμερινή όσο και την θερινή περίοδο.
 Σοβαρό πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η έλλειψη προγραμματισμένων δρομολογίων που να συνδέουν τους συγκοινωνιακούς κόμβους του νησιού (Λιμάνια -Αεροδρόμιο), με τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του νησιού. Πρόβλημα που δυσκολεύει αρκετά την μετακίνηση των επιβατών αν αναλογιστείτε ότι για την μετακίνηση τους εντός του νησιού χρειάζεται σε αρκετές περιπτώσεις να καταβάλουν αντίτιμο ισάξιο του αεροπορικού ναύλου.
 Εν συνεχεία αυτό το οποίο αντιμετωπίζουμε ως πρόβλημα, τόσο την θερινή όσο και την χειμερινή περίοδο, είναι η σύνδεση της έδρας των δημοτικών ενοτήτων Ευδήλου & Ραχών με τις τοπικές κοινότητες που δεν έχουν συγκοινωνιακή σύνδεση (π.χ οι Τ.Κ Καρκιναγρίου, Φραντάτου, Μαγγανίτη) τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.
 Τέλος η τακτική σύνδεση σε καθημερινή βάση οικισμών με έντονη τουριστική κίνηση στην Ικαρία (π.Χ Φάρος, Θερμά, Νας, Ιαματική πηγή Λευκάδας – ιαματική πηγή Αγίας Κυριακής), πρέπει να εξεταστεί από τις υπηρεσίες σας με ιδιαίτερη ευαισθησία.
Έχοντας ως κριτήριο ότι οι συγκοινωνίες είναι δικαίωμα στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, έτσι ώστε ο στόχος της βελτίωσης του επιπέδου ζωής που πρέπει να υπηρετεί η Τοπική διοίκηση να γίνεται πράξη καθημερινά. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η διεύρυνση των δρομολογίων προς τους συγκοινωνιακούς κόμβους και τις Τοπικές κοινότητες καλό είναι να σχεδιαστεί όχι μόνο για τα θερινά δρομολόγια του 2019, αλλά να έχουν προοπτική επέκτασης και στα χειμερινά δρομολόγια 2019-20.

Μοιράσου το άρθρο: