Εκδήλωση της ΚΝΕ Ικαρίας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου 17/11/2019
15 Νοεμβρίου 2019
Σεμινάριο για γονείς, στον Άγιο Κήρυκο: «Αναπτύσσοντας τους οικογενειακούς δεσμούς»
15 Νοεμβρίου 2019

Διαμαρτυρία για τις συνεχείς και μεγάλης διάρκειας διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ικαρία

Δάφνη

Μοιράσου το άρθρο:

Εγγράφως πλέον οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ευδήλου διαμαρτύρονται για τις συνεχείς και μεγάλης διάρκειας διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή τους και ζητούν ενημέρωση αλλά και αποκατάσταση της ομαλής παροχής στους οικισμούς της. Ακολουθεί η ανακοίνωση που υπογράφεται από τους Συλλόγους των οικισμών: Ακαμάτρας, Δάφνης, Κοσοικιών, Πετροπουλίου, Στελιού.

Κοσοίκια

“Οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής μας, Μεσαριά Ικαρίας, είναι ανήσυχοι και αναστατωμένοι από τις συνεχείς και μεγάλης διάρκειας διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος τις τελευταίες μέρες, χωρίς καμία προειδοποίηση. Η ανησυχία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη γιατί αυτές οι διακοπές γίνονται με καιρικές συνθήκες που δεν τις δικαιολογούν αλλά ούτε και υπάρχουν οι τυπικές συνθήκες αύξησης του ηλεκτρικού φορτίου του νησιού (Χριστούγεννα, Πάσχα, Αύγουστος)
Τι θα γίνει τον χειμώνα που τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται;
Οι διακοπές είναι πολύωρες και η τάση αυξομειώνεται έντονα με απρόβλεπτες συνέπειες για τη ζωή μας, Ενδεικτικά αναφέρουμε : συγχωριανοί που χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου βάζουν σε δοκιμασία την υγεία τους, κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων που κινούνται νυχτερινές ώρες, τα τρόφιμα στα ψυγεία αλλοιώνονται, συσκευές καταστρέφονται, η επικοινωνία-τηλέφωνα, δίκτυα, τραπεζικές συναλλαγές-παύουν, οι επαγγελματίες δεν μπορούν να εργαστούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα κτλ. Να υπενθυμίσουμε ότι οι κάτοικοι έχουν καταβάλλει το οικονομικό τους αντίτιμο για να έχουν στη διάθεση τους το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στελί

Παρ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε από τις επαναλαμβανόμενες διακοπές δεν παρατηρούμε άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών που τις προκαλούν. Αντίθετα η κατάσταση παρατείνεται. Οι κάτοικοι, εδώ, ζούμε για άλλη μια φορά την αδιαφορία και την εγκατάλειψη από τους αρμόδιους φορείς. Σημειώνουμε ότι όλα αυτά γίνονται λίγους μήνες μετά από τα εγκαίνια του υβριδικού ενεργειακού εργοστασίου Ικαρίας ΝΑΕΡΑΣ
Διαμαρτυρόμαστε για την παράταση αυτής της κατάστασης και ζητάμε
• Να μας ενημερώσετε για τα αίτια των πολύωρων και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση διακοπών ηλεκτρικής ενέργειας στο ηλεκτρικό σας δίκτυο που τροφοδοτεί τα χωριά μας
• Να μας ενημερώσετε αν οι πολύωρες αυτές διακοπές θα συνεχιστούν και στο άμεσο μέλλον, ώστε οι κάτοικοι μας να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια τους.
Ζητάμε να μεριμνήσετε για την αποκατάσταση της ομαλής και χωρίς πολύωρες διακοπές λειτουργίας του ηλεκτρικού σας δικτύου στα χωριά μας, εντός του τρέχοντος μηνός.
Να προλάβουμε τον χειμώνα πριν το πρόβλημα μεγαλώσει με απρόβλεπτες συνέπειες
Τέλος επιφυλασσόμαστε να κάνουμε χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος μας”.

Μοιράσου το άρθρο: