Φαρμακευτική εταιρεία μηνύει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου για ελλείψεις φαρμάκων
15 Ιανουαρίου 2019
«Έφυγε» η Μαρίτσα, μια από τις γιαγιάδες της Σκάλας Σκαμιάς
16 Ιανουαρίου 2019

Έφυγε από την ζωή ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος

Μοιράσου το άρθρο:

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από την ζωή,  ο σπουδαίος ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος Σαράντος Ι. Καργάκος. Είχε δημοσιεύσει 75 βιβλία ιστορικού κυρίως περιεχομένου και αρκετές γλωσσικές μελέτες, ενώ έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα σε διάφορα περιοδικά. Ο εκλιπών είχε πολύ καλές σχέσεις με Ικαριώτες και πολύ συχνά επισκεπτόταν την Ικαρία όπου συμμετείχε και σε σχετικές εκδηλώσεις. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου στις 14:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, Λ. Ηρακλείου 104 στην Αθήνα, απέναντι από το Β΄ Νεκροταφείο.
Ο Σαράντος Ι. Καργάκος, γεννήθηκε το 1937 στο Γύθειο Λακωνίας και σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πρωταγωνίστησε στο φοιτητικό κίνημα των ετών 1961-1963. Υπήρξε εισηγητής του 15% για την Παιδεία και εργάστηκε επί 35 έτη στα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Αθηνών και στους μεγαλύτερους φροντιστηριακούς οργανισμούς, στους οποίους υπήρξε ιδρυτικό μέλος («Ηράκλειτος», «Αριστοτέλης»).
Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του ιστορικού, φιλολόγου και δοκιμιογράφου Σαράντου Καργάκου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, δηλώνοντας: «Ο Σαράντος Καργάκος ανήκει σε μια γενιά ιστορικών και φιλολόγων που υπηρέτησαν με αφοσίωση, πάθος και δημιουργικότητα την επιστήμη και την εκπαίδευση, αφήνοντας ως παρακαταθήκη όχι μόνο το έργο αλλά και το παράδειγμά τους. Τα σημαντικά και πολυάριθμα βιβλία του αγαπήθηκαν από τους αναγνώστες, ιδιαίτερα τους νέους, και συνέβαλαν στην ιστορική και τη φιλολογική παιδεία πολλών γενιών. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Μοιράσου το άρθρο: